Testpanelen avgör: Bästa utomhuslunchen

Dela sida till en vän

Sluta med det här med att bre mackor och koka kaffe för utflykten. Det tar massor av tid och är inte alls lika roligt som att laga maten utomhus! Vi tog hjälp av en hel testpanel med barn och vuxna i olika åldrar för att avgöra vilken av tre utomhusluncher som var bäst. Testpanelen kom fram till att alla tre rätterna var goda, roliga att göra utomhus, och dessutom snabbare att fixa än att göra mackor till en familj. Så lägg några hundralappar på ett friluftskök. Det är det värt!

Testpanelen - stora som små fick tycka till.
Testpanelen – stora som små fick tycka till.

 


Vinnaren: Svamppasta med broccoli

Svamppasta med broccoli utsågs av alla som den godaste rätten. Krämig, god, mycket smak och enkel att laga, kom testpanelen fram till.

_33B2791
Vinnaren – den krämiga svamppastan med broccoli.

Recept för 2-3 personer:
1 påse pulverchampinjonsoppa
1 paket färska tortellini med spenat och ostfyllning
1 knippe färsk broccoli
eventuellt lite torkade trattkantareller
ca 6 dl vatten


Gör så här:
Mät upp 6 dl kallt vatten i en kastrull ( i receptet till soppan ska det vara totalt 10 dl, men här vill vi ha den krämigare), vispa ner soppulvret och smula ner trattkantarellerna. Sätt på köket och låt det koka upp. Hacka broccolin i småbitar. När det kokar, lägg ner broccolin och torellinin. Låt det koka i ca 3-4 minuter, tills pastan är klar, och rör under tiden så att det inte bränner vid. Klart!


Testpanelens omdöme:

Tillagningstid: 10 minuter.

Matlagningen: Medelenkelt. Innehåller några steg och man får vakta så det inte bränner.

Smak: 4 poäng av 5 möjliga. ”Man hade kunnat bjuda på det här hemma och vara stolt!”

Passar alla? Ja, de flesta. ”Gillar man inte broccoli eller fylld pasta kan man bara variera.”

Plus: Gott! Svampsoppan är grejen, den gör smaken! Bra att man bara behöver en kastrull.

Minus: Inte bra om man är akut hungrig, tar ändå några minuter.

 


Vegetarisk tacogryta:

”Det här var ju superenkelt, som att koka te!” tyckte testpanelen, som också gillade att ingredienserna är så lätta att bära, och att man får protein om man är vegetarian.

_33B2777
Snabbt, enkelt och perfekt för Taco-älskaren.

Recept för 2-3 personer:
1 paket torkad soyafärs (finns även fryst, men då väger det mer)

1 påse tacoskrydda
1 paket tunnbröd eller libabröd
1 liten burk majs
ca 5 dl vatten


Gör så här:
Koka upp några deciliter vatten, lägg ner soyafärsen och låt det puttra cirka 3-4 minuter. Häll på mer vatten om det blir torrt. Tillsätt tacokryddan och rör runt. Skeda upp på bröd, lägg på majs, rulla ihop och ät!


Testpanelens omdöme:

Tillagningstid: 10 minuter.

Matlagningen: Enkelt.

Smak: En stark 3:a (av 5 möjliga)

Passar alla? ”Ja, absolut! Om man gillar tacos, men det gör ju de flesta.”

Plus:
Proteinrikt, krämigt, lätt att variera, lite disk.

Minus: Saknas något, skulle behövts mer grönsaker eller någon salsa. Konservburkar är tungt.

 


Italiensk korvgryta med potatismos

Den här rätten fick högsta betyg av några och lägsta av andra. Den var lite krångligare att laga och vissa i panelen gillade inte pulvermoset. Men det var mycket smak på den, tyckte alla.

En kastrull för grytan och en för pulvermoset var enligt testpanelen en kastrull för mycket. Men det var inget fel på grytsmaken.
En kastrull för grytan och en för pulvermoset var enligt testpanelen en kastrull för mycket. Men det var inget fel på grytsmaken.

Recept för 2-3 personer:
1 paprika

1 ölkorv i valfri smak
1 påse minestronepulversoppa
2-3 portioner pulvermos
Lite olja
ca 1 liter vatten


Gör så här:
Koka upp vatten till pulvermoset och ställ åt sidan medan du gör det andra. Hacka paprikan och korven. Stek dem i oljan. Häll ner cirka tre dl vatten i grytan och vispa ner soppulvret. Låt koka några minuter. Vispa ner pulvermoset i den andra kastrullen med det heta vattnet. Servera!


Testpanelens omdöme:

Tillagningstid: 15 minuter.

Matlagningen: Medel. Flera moment och kräver lite planering med att ställa vattnet åt sidan.

Smak: 4 poäng av 5 möjliga

Passar alla? ”Nej, inte vegetarianer” ”Ölkorven är för stark för barn, men om man byter till annan korv går det bra”.

Plus: Krämig, flera olika smaker, lätt att variera, väger lite i packningen och håller oavsett temperatur.

Minus: Mer disk med två grytor. Pulvermoset drar ner betyget. Couscous hade varit godare.

Tips: Alla ingredienser i rätterna går att variera som man har lust. Hemligheten med pulversopporna är att inte gå efter receptet, utan ta mindre vatten så att det mer blir som krämiga såser eller grytor. Ibland står det på påsen att det ska vara mjölk i, men det behövs inte, det smakar bra på bara vatten också.

Lämna ett svar