Upptäck naturområdet vi vill skriva en hel bok om

Vi har skrivit om Sandsjöbacka förut, men det skulle ju faktiskt kunna göras en egen bok om detta område. Idag var det tre pappor på promenad med deras tre små tjejer sittandes i ryggsäckarna. Det kalla och blåsiga höstvädret bet sig tag i gruppen. Erik sa direkt ”Aj då, glömde vantarna. Det måste vi hålla tyst om!” och Andreas svarade fort ”Jag har ett par extra strumpor, vill du låna dom?”.

Spångar, hed och berg - nästan som fjällen!
Spångar, hed och berg – nästan som fjällen!
Den trädfria miljön är relativt unik för Göteborg.
Det är sällan man hittar sådan här trädfri natur i Göteborg (förutom vid kusten såklart).

Vandringen gick längs den röda leden upp mot heden med den fantastiska utsikten. Innan gruppen gick vidare längs den röda leden tog dom en avstickare på den gula leden, längs spångar och kossor. Här uppe känns det verkligen som fjällen!

Nyfiken ko.
Nyfiken ko.
Matpaus med brillorna i pannan.
Matpaus med brillorna i pannan.

Den röda leden fortsätter sedan i skogmiljö, bland sjöar och stora stenblock. Åtta kilometer senare var äventyret över och med kurrande magar slängde gänget i sig korv, bröd och pasta!

Papporna på promenad. Andreas, Fredrik och Erik.
Papporna på promenad. Andreas, Fredrik och Erik.

Vad:
Vandring

Tid:
Leden tar cirka 2 timmar att vandra

Var:
Sandsjöbacka naturreservat

Restid dit:
25 minuter med tåg och buss + 25 minuter till starten på stigarna

Hitta hit:
Ta pendeltåget från centralstationen mot Kungsbacka, gå av på Lindome station. Därifrån tar du buss 767 till hållplats Långås (buss mot Snipen). När du klivit av bussen går du rakt söderut på Långåsvägen. Följ vägen 1 kilometer. Du kommer till en v-korsning, ta vänster och fortsätt på vägen. Efter 400 meter tar vägen en skarp höger och efter 200 meter kommer du till ytterligare en v-korsning, ta vänster igen. Fortsätt rakt fram i 400 meter tills du ser en parkeringsplats på din vänstra sida. Nu är du framme vid en av ingångarna till Sandsjöbacka. Följ den röda eller vänstra vandringsstigen upp till utsiktsområdet (cirka 1,2 kilometer).

Plus:
Fantastisk utsikt från toppen av heden
Känns som fjällen
Förvånande natur

Minus:
Motorvägens brus
Långt från kollektivtrafiken

Lämna ett meddelande