5 bästa: Romantiska våräventyr

Nu spirar det i både jorden och hjärtat 🙂 Varför inte dra ut på ett romantiskt äventyr? Långhelgerna väntar med öppen famn. 

1. Vandra kärleksstigen: Runt Bohus-Malmön går en 11 km lång vandring. Om du går varvet motsols kommer du avsluta med den grönskande ”Kärleksstigen” där träden böjer sig som ett valv över stigen. Ärligt talat är det inte för kärleksstigen du tar dig hit. Snarare för den häftiga klippvandringen, utsikten över horisonten och alla spår av stenindustrins dagar. 

2. Vandra in i en skogsdrömvärld: Så här års är bokskogarna nästan onaturligt ljusgröna. Ta med picknick och slå dig ner under de höga trädvalven. Förundras och överväldigas. Bokedalens naturreservat har fantastiska bokskogar. 

3. Nakenbada i forsande flod: Vi har tipsat om det förr, men det är för att det är så bra! Visst, det kommer vara isande kallt, men det är ju också anledningen till att ingen annan är här och kollar när du kastar dig i. Den här badplatsen ser ut att komma från en annan värld. Floden (eller rättare sagt Säveån) gör en krök vid en sandstrand och höga träd lutar sig ut över vattnet. 

4. Övernatta i vindskyddet vid Iglekärr: Vad är bättre än att både somna och vakna ute i det fria? Nu sjunger fåglarna och skogarna lyser i grönt. Här bor man mitt mellan två dammar i magiska Svartedalen. Glöm inte att ta med nåt gott att grilla, för här finns det en fin eldstad precis vid vindskyddet.

5. Picknicka på utsiktsplats: Packa fikakorgen och dra till en utsiktsplats. Sedan är det bara att slå sig ner och njuta. Här hittar du en mängd utsiktsplatser. Välj en nära dig eller en du aldrig besökt…

Lämna ett svar