Vandra bland vitsippor

Det är något alldeles speciellt att vandra när vitsipporna har slagit ut. Den tiden är kommen! På vissa ställen är marken nästan lika vit som grön. Här är två korta vandringar med fokus på just vitsippor – och vi kan nästan lova att du inte kommer bli besviken!

Vitsippsdalen i botaniska trädgården: En oas mitt i centrala staden. På våren gör den här biten natur skäl för sitt namn när vitsipporna blommar överallt. På sommaren är det nästan mer som en regnskog! Träden växer höga, det grönskar överallt kring den lilla bäcken och här och var ligger gamla nedfallna mossiga träd. Här är det lätt att strosa omkring i en timme och titta på allt vackert. Vill du gå vidare och upptäcka mer är Vitsippsdalen som en port in till det mycket större och vildvuxnare Änggårdsbergen.

Vitsippsvandring vid Rådasjön: I östra delen av Rådasjöns naturreservat ligger denna vitsippspärla. En liten skog med många stigar och under våren är marken lika vit som grön. Enkla stigar som bjuder på mycket upplevelse!


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar