Mölndalsleden

Dela sida till en vän
Gunnebo slott ligger längs Mölndalsleden.

Vi har hittat på en ny vandringstur! Vi kallar den Mölndalsleden eftersom den börjar och slutar vid Mölndal station. Däremellan bjuder den på milsvida vyer, ett vackert slott, en stor fors, fyra schyssta sjöar, många badmöjligheter, härliga skogar och ett gäng restauranger.

Mölndalsleden är helt omarkerad. Om du vill följa den rekommenderar vi att du har vår karta i mobilen så att du ser var du är. Totalt är den 15 km lång och ganska kuperad. Den både börjar och slutar vid Mölndals station. På så sätt är den lätt att nå. Nu får du se lite av vad en vandrare får uppleva längs leden!

Kvarnbyn är gammal och en upplevelse i sig.

Mölndalsleden startar vid Mölndal station och går därefter genom Kvarnbyn. Här får du se Mölndalsåns största fors och den som vill kan stanna på en restaurang i området.

Fin utsikt när du lämnar Kvarnbyn och går söderut.

Efter Kvarnbyn går leden upp på en bergsrygg. Efter cirka 4 kilometer viker den av österut och nu passerar du sjön Horsikan och ett vindskydd där du kan stanna och vila benen en stund.

Skogar, berg och vyer. Leden går högt upp här.
Södra Långevattnet är en riktigt bra badsjö.

När du passerar Södra Långevattnet kan det vara dags för ett dopp! Därefter går leden vidare till Gunnebo slott. När du kommer fram dit har du avverkat 9 kilometer. Dags för lunch eller fika kanske? Gunnebo slott erbjuder både och. Den som vill kan gå in i slottet och få en guidad visning, eller bara strosa runt i den vackra parken en stund.

Vid Gunnebo slott vandrar du genom vackra gamla ekskogar.
Stensjön som den kan se ut en sensommarmorgon.

Från Gunnebo slott går leden tillbaka mot Mölndal station. Först genom skogar vid slottet och sedan förbi Rådasjön strandkant och runt Stensjön.

Ståloppet är den smala vattenförbindelsen mellan Rådasjön och Stensjön.

Sedan är du tillbaka vid Mölndals station!

Är något dåligt med den här turen då? Ja, det låter en del. Från E6:an i början, och sedan från återvinningscentralen när du går på stigarna vid Södra Långevattnet. Här och var stöter du också på elledningsgator. Om du inte är känslig för det rekommenderar vi den!

Här finns karta som visar hur vi gick leden.

Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar