Hej!

Vi som driver Det vilda Göteborg heter Karin Fingal och Fredrik Schenholm. Vi bor och jobbar i Göteborg som journalist och äventyrsfotograf.

Vi tycker att Göteborgs natur är fantastisk! Men vi tycker också att det är alldeles för få människor ute i den. Vi tror inte att det beror på att folk inte vill ut i naturen, utan på att många inte vet hur eller vart de ska ta sig. Eller att man kanske vet, men alltid tar sig till samma ställe.

VI TYCKER ATT GÖTEBORGS NATUR ÄR FANTASTISK! MEN VI TYCKER OCKSÅ ATT DET ÄR ALLDELES FÖR FÅ MÄNNISKOR UTE I DEN.

Visste du att man kan vandra genom tysta trollskogar en hel helg, utan att möta en enda människa, bara ett par mil från centrum? Eller att man kan hitta ett vattenfall med fri fallhöjd på 25 meter ett par mil norrut, och ett annat på 64 meter några mil söderut? Eller att man kan forspaddla i närheten av Floda, krypa i långa grottgångar i Partille eller vandra i urskog vid Ale? Eller…. ja, vi skulle kunna hålla på ett tag. Det är det som inspirerar oss. Att naturen här är så fantastisk. Att man inte behöver resa långt eller dyrt för att få uppleva äventyr.

Därför skapade vi Det vilda Göteborg hösten 2013. Sedan dess har vi lagt tusentals timmar på att vandra, cykla, paddla, klättra, bada och upptäcka oss igenom göteborgsområdet (vi är inte klara ännu!). Arbetet har lett till först en blogg, sedan boken Det vilda Göteborg och därefter ytterligare två, snart tre, guideböcker. Samt många föreläsningar och kurser. Våren 2018 lanserade vi den växande digitala Äventyrsguiden på den här sajten. Den kommer bli vår mest kompletta naturupplevelse-guide. Genom att bli medlem hos Det vilda Göteborg får du tillgång till Äventyrsguiden. 

Äventyrsguiden inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Den är till för alla, och innehåller allt från krävande och spännande vandringar, grottkrypningar och paddlingar, till stillsamma naturupplevelser. Till varje äventyr får du karta, vägbeskrivning och all information du behöver för att kunna ta dig ut. Sajten är anpassad för att fungera i mobilen så att du kan ha med dig all information ut på äventyret. Du kan läsa mer om Äventyrsguiden här.

Vi hoppas att Äventyrsguiden och våra böcker ska inspirera dig till att upptäcka mer av Göteborgs vilda natur. Vi ses där ute!

/Karin och Fredrik

Kontakta oss gärna! Du når oss på info@detvildagoteborg.se