Dela sida till en vän

För livsnjutaren som tycker om naturupplevelser:
Vår senaste bok vänder sig till alla som vill vandra i vacker natur, men också ha det lite bekvämt. ”Weekendvandra kring Göteborg – västkustens vackraste vandringar med bekväma boenden och god mat” innehåller en mängd helgvandringsförslag där det alltid finns ett hotell och en restaurang i slutet av turen. Du slipper bära tungt och kan njuta extra av en skön säng när dagen är slut. Vandringarna är några av västsveriges vackraste. I norr går de i Bohusläns skärgård och fjordar, i söder genom Hallands bokskogar och sandstränder och i öster i det kuperade västgötska skogslandskapet. Självklart går alla vandringar att genomföra utan att du bor på hotell, om du nu envisas med att släpa med dig tältet…

Beställ boken här>>
För vandraren som gillar utmaningar:
Boken ”Vandra Bohusleden – Samtliga 27 etapper från Lindome till Strömstad och förslag på weekendvandringar och dagsturer” handlar precis som det låter, om den 37 mil långa Bohusleden. Den går genom Bohusläns inland. Den södra delen är ganska lättillgänglig och passerar i utkanten av städer. Men ju längre norrut på leden du kommer, desto svårtillgängligare blir den. Det har sin tjusning! Många sträckor går genom stora naturreservat där du förmodligen inte stöter på mer än någon enstaka person under en hel helg. Leden är ganska tuff på sina ställen och vill du övernatta är enda möjligheten tält eller vindskydd. Vi tycker att det är helt oslagbart, för det tar trots allt inte mer än max ett par timmar till de mest avlägsna etapperna. Ändå får du uppleva näst intill vildmarksliknande natur längs många sträckor. Den som vandrar leden får se ett stycke Bohuslän som få upptäcker: Skogigt, kuperat, vilt och vackert. Långt från turismens skärgård.

Beställ boken här>>

Familjens guide till de bästa äventyren:
Gå någon annanstans än till lekplatsen! Ta med familjen ut i naturen och upptäck alla de äventyr och upplevelser som finns inom räckhåll! Utflykterna i den här boken är roliga för hela familjen. Det vilda Göteborg är en guidebok för barnfamiljer som vill ta sig ut i naturen och göra roliga och spännande saker. Den visar platser som få upptäcker, men som ändå är nära stan. Det här är en handfast och användbar guide, men också inspirerande bok. Den är fylld av härliga bilder och korta, enkla texter som gör den lätt att hitta i samtidigt som man kan bläddra planlöst och bli inspirerad. Det vilda Göteborg riktar sig till barnfamiljer som har lust att upptäcka mer ihop med sina barn och gärna vill komma ut i naturen, men som inte vet vart de ska ta vägen eller hur de ska ta sig dit. Samtliga platser i boken går att nå med kollektivtrafik. Det vilda Göteborg är tyvärr slutsåld och förlaget planerar ingen nyutgåva. Men du hittar den på biblioteket!