Dela sida till en vän

Bohus-Malmöns gamla skola är idag förvandlat till ett pensionat. Det drivs av ett par som själva är bosatta i en båt i hamnen (!). Här kan man hyra allt från enklare rum till en egen stuga för en hel familj. Sommartid finns också restaurang för pensionatets gäster.

Själva Bohus-Malmön är en ganska ovanlig ö. Den har visserligen allt man förväntar sig av en ö på västkusten: Glasskiosker och fiskerestauranger i hamnen, vackra klippor och fantastiska badplatser. Men ön ser ändå inte ut som andra. Den är så märkt av stenindustrins dagar, då den bohuslänska graniten höggs i block och skickades över hela världen, att ön på vissa ställen nästan är helt sönderhackad. En del tycker att det förstör, andra att det skapat ett väldigt säreget landskap.

Den äventyrlige hittar en lång vandringsslinga som går runt hela ön, utsiktsplatser att utforska och egna badvikar. En kort färjeresa bort ligger fastlandet med ännu mer vandring.

Västkusten är som alltid väldigt välbesökt mitt i juli. Ett tips är därför att boka en helg här på för- eller sensommar, eller kanske mitt i vintern. Då får du ha klipporna och havet för dig själv och får garanterat en mycket starkare äventyrskänsla i kroppen.

Till webbsidan för Pensionat Bohus Malmön
Tillbaka till Äventyrsnära boenden
Här är våra äventyr runt Bohus-Malmön

Badplats Bua hed

Sotenäs kommun
Sandstrand

Vandra Bohus Malmön runt

11 kilometer
Unik vandring på trasig ö