Göteborgs snyggaste berg

Dela sida till en vän

Gärdsåskullen ser ut som ett riktigt berg. Med sitt triangelformade utseende lockar det till äventyr.

Landskapet i och kring Göteborg är kuperat. De flesta höjder känns däremot mer som platåer och åsar än toppar. Men det finns en höjd som utmärker sig och det är Gärdsåskullen, den ser mer ut som ett berg än en kulle då den helt fristående reser sig ståtligt upp mot himlen!

Grusstigen som går genom Kvibergs park.
Stigen mot toppen går genom gles tallskog.

Gärdsåskullen ligger vid Kvibergs park och bjuder på en härlig vandring hela vägen till toppen. Första delen av vandringen går längs med ett blå/röd-markerat motionsspår. Då går man på en bred och fin grusväg med skog runtomkring. Andra delen, alltså stigen som tar en upp till toppen (126 möh), är omarkerad och går genom härlig tallskog hela vägen upp. Från toppen är det fri utsikt söderut, över bland annat Sävedalen och Delsjöområdets naturreservat.

Utsikten från toppen.
Stenar för lek och hopp på toppen.

Att bestiga den här toppen passar förmodligen riktigt bra som utflykt för många familjer. Rundslingan är lagom lång (cirka 2,5 km tur och retur), delar av vandringen är en brant stig (alltså inte platt som de flesta barn tycker är tråkigt) och det finns stenbumlingar att hoppa mellan på toppen. Det är alltså inte mycket att vänta på!

Ta del av karta och parkeringsplats om denna vandring i vår Äventyrsguide.

Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar