Skändlaberget reser sig mäktigt över Hisingens slättlandskap. För 6000 år sedan stack denna kulle upp som en ö över det grunda havet. Nu är den gamla havsbotten runt Skändlaberget bra för odling och jordbruk. Vandringen runt Skändlaberget slingrar sig genom skog och raviner, förbi utsiktspunkter och över spänger. Längs leden finns det skyltar som beskriver om de gamla bosättningarna på den dåtida ön. Detta är en spännande, vacker och intressant vandring som tar dig tillbaka till forntiden.


Kul att du kikar in här! På Det vilda Göteborg behöver man vara medlem för att ta del av allt material. Ett medlemskap kostar 199 kronor per år. Medlemmar kan se all information för alla utflyktsförslag (som detaljerad karta, vägbeskrivning, kollektivtrafikförbindelse, längd, svårighetsgrad, utrustningstips mm mm) samt Vandringsskolan. Ett medlemskap gäller i ett år från den dagen du tecknar det och du blir medlem här. 

Redan medlem? Logga bara in så kommer du vidare! 

Medlem och inloggad men kommer ändå inte åt informationen?

Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken "Mina sidor" och vidare till "Mitt medlemskap". Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!