Vår + natur + kaféfika = toppen!

Dela sida till en vän

Visst blir man utflyktssugen när våren drar igång? Såklart. Här kommer några fina turer som inkluderar naturupplevelse och gofika på kafé. Det är nästan så man baxnar hur bra det kan bli en helg när solen tittar fram!

1. Fantastisk vandring vid Sundsby säteri
Bilden ovan visar denna urhärliga tur som utgår från Sundsby säteri norr om Tjörn. När du njutit färdigt av turen kan du fika och flanera på säteriet.

2. Västerhavspromenaden i Lysekil
Otroligt imponerande bygge som gör att den 1 kilometer långa klippkanten längs havet kan upplevas av alla. Här kan man rulla både barnvagn och rullstol och fika egen fika på många bänkar. Kaféfika finns i Lysekil, som du vandrar precis i utkanten av.

3. Vandra fram över mossen
Häftiga Vänga mosse utanför Borås bjuder på långa träspänger som tar dig fram genom det säregna landskapet. Sedan fikar du gott på Vänga kvarn – som till och med baka bröd och bullar på kvarnens eget mjöl!

4. Marstrand runt
Ta en tur runt ön – du går längs havskanten, på kajen och genom skogsdungar. Sedan fikar du på Bergs konditori (håller öppet från påsk).

5. Ugglemossen runt
I utkanten av Delsjöområdet vid Göteborg ligger Ugglemossen. Här brukar vara färre besökare än kring Stora Delsjön. Och när du vandrat klart kan du fika på Bertilssons kafé. Tipptopp.

6. Gunnebo slott
En lättvandrad tur som funkar för barnvagn. Och som är så vacker! Smala grusvägar under ekarna. Vid Gunnebo slott kan man kika på djur, äta i kafét och kolla in slottet.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar