4 stadsnära vandringar

Dela sida till en vän

Vandringen är lättillgänglig i Göteborg. För de flesta ligger många stigar bara nån busshållplats bort. Här tipsar vi om 4 vandringar som inte gör någon besviken:

Lackareberget – vandring längs bergsrygg med makalös utsikt (2km): Detta är en vandring på riktigt även fast det är så nära stan. Trots den blygsamma längden på två kilometer hinner man uppleva kuperad terräng, mängder med utsiktsplatser och vackra skogar.

Arödsberget – en dold pärla på Hisingen (4km): Arödsberget sticker upp som en bergsklump på sydöstra delen av Hisingen. Berget känns som en riktig doldis. Här finns det massor med stigar, utsiktsplatser och härliga skogar.

Vitsippsdalen – vit utan vitsippor (2km): En oas mitt i centrala staden. Som bäst är det trots allt under sommaren då upplevelsen påminner om att vara i en regnskog. Dalen är känd för sina vitsippor, men nu är marken istället täckt av snö. Inte helt fel det heller! Och alldeles intill ligger Änggårdsbergen med miltals av stigar.

Sjöbacka – lättillgänglig vandring nära havet (2,5km): En lättillgänglig vandring nära havet mellan Fiskebäck och Önnered. Rundslingan går på grusväg och det finns en härlig avstickare längs en stig upp till Slottsbergets högsta topp. Där kan man njuta av utsikt, grill eller varför inte solnedgången i väster.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar