Äventyrlig tältning vid Stora Lövsjön

Dela sida till en vän

För att ta sig till denna tältplats måste en å med en trasig spång samt en myr korsas. Men väl på plats finns det mycket att njuta av!

I södra änden av Stora Lövsjön ligger en badplats. Detta är utgångspunkten för att nå tältplatsen, och här finns även en parkeringsplats och till närmsta busshållplats är det cirka 1 kilometer.

Leo har just korsat uppdämningen.

Vandringen börjar med att korsa en damm, som består av betongfundament och ett gäng vattentrappor. Det är både fint och en spännande start på äventyret.

Vandringen fortsätter sedan längst strandlinjen efter en icke markerad stig. Efter en stund börjar det bli kuperat och till sist undrar vi om vi kommer att klara detta. Men vi tar i med både händer och ben och till slut kommer vi upp för berget.

Det ser lätt ut på bild, men med en 110 L ryggsäck var det tunga steg uppför denna del av berget 🙂

Strapatserna fortsätter sedan över en myr för att sedan nå kulmen vid den fuktiga och rejält trasiga spången. Men vi hjälps åt och snart är vi framme vid udden och kan sätta upp tältet!

Både halt och trasigt gör spången till en utmaning att korsa.
Det finns plats för ett kupoltält på udden.

På just denna del av udden finns det bara plats för ett tält. Och som tur var hade vi med oss just ett kupoltält. För ett tunneltält hade inte gått att få upp med tanke på att det inte gick att få ner tältpinnar i den steniga marken.

Nu är det spännande äventyret över och lugnet tar vid. Grill, fiske och kort. Och sedan sömn och efter det lite mer fiske.

Mums – grillade marschmallows!
300 gram abborre är aldrig fel!
En störtskur klarades av genom ett par partier Uno i tältet.

Nästkommande dag är det dags att bege sig tillbaka till parkeringen. Vi provar en ny väg, och hittar en enklare sådan tillbaka med mycket mindre klättring. Men både ån och myren måste fortfarande korsas!

Ta del av karta och parkeringsplats om denna vandring i vår Äventyrsguide.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar