Dela sida till en vän

Göteborg har förmodligen Sveriges bästa stadsnära klättring. Utby, Fjällbo och Lexby är exempel på de mest besökta platserna. Men för den som letar efter ett smultronställe med ankare och bultade leder så är den 13 meter höga Gunnilseklippan ett riktigt bra alternativ. Här är det sällan många klättrare och klippan ligger varmt vänd mot sydväst. Säkringsmarken är platt och snäll, perfekt för familjen som vill ta med de små barnen som hellre leker längs marken än klättrar uppåt på stenen. Gunnilseklippan med sina bultar och ankare är som inomhusklättring fast utomhus – bland lövträd, fågelkvitter och solsken.


Klättring

Var: Gunnilse, nordöst om Göteborg

Om klätterstället: Fin klippa med ett 10-tal leder i svårighetsgrad från 5 och uppåt. Cirka 13 meter hög klippa. Sportklättring med bultar och ankare.

För vem: Föräldrar med kunskap om klättring. Lätt att ha barnvagnen stående på marken. Fint och säkert område för barn att springa omkring.

Hitta hit

Med bil: Klicka på P-symbolen på kartan och ”ta emot vägbeskrivningar”.

Närmsta hållplats: Gunnilse skola

Hitta från parkeringen: Parkera vid sidan om ängen som ligger innan grusvägen in till klippan. Se till att andra bilar kommer förbi din parkerade bil.

Tillbaka till Klättra Tillbaka till Äventyrsguiden

Lämna ett svar