Dela sida till en vän

Alla som cyklat, gått eller åkt bil söderut från Göteborg har förmodligen sett Lackareberget. Berget ligger öster om E6:an och bjuder på upp till 70 meter traditionell klättring på svaklippa (på klätterspråk betyder det att den sluttar och alltså inte är lodrät). Riktigt häftig utsikt från toppen.


Klättring

Var: Lackarebäck i Mölndal.

Om klippan: Svaklippa som är cirka 60 meter hög på det högsta stället. Traditionell klättring, inga bultar eller ankare finns. Många möjligheter till olika leder. En hel del lav och periodvis få säkringsmöjligheter. Otroligt vacker utsikt över träden och upp mot toppen. Denna led har en crux på uppskattningsvis 5+, annars är det en 4:a klättring som svårast.

För vem: För de som har kunskaper inom traditionell klättring.

Hitta hit

Med bil: Klicka på P-symbolen på kartan och ”ta emot vägbeskrivningar”.

Närmsta hållplats: Delsjömotet, Göteborg

Hitta från parkeringen: Gå västerut på parkeringen, mot hörnet av den stora RUAG-byggnaden. Ta trappan upp och gå längs staketet. Fortsätt på stigen tills du kommer till ett hus, där går du vänster. Efter några meter kommer en trappa som tar dig ner i skogen. Fortsätt rakt fram tills du kommer till en större stig. Fortsätt cirka 50 meter. Ta sedan höger och gå på stigen till ravinen. Fortsätt ner i den, runt Lackareberget och vidare parallellt med berget till startplatsen. Vi startade ganska rakt under den röda träfiguren som sitter högt upp på berget.

Tillbaka till Klättra Tillbaka till Äventyrsguiden

Lämna ett svar