Dela sida till en vän

Lärjedalen är något speciellt. Dalen är otroligt lummig! Det är inte för inte som det ibland kallas för Göteborgs Amazonas. På denna vandring får man mycket av det bästa i Lärjedalen, innan det bär av uppåt mot tall- och granskogarna i Kortedala. Längs med vägen finns det även en utsiktsplats, en myr och ett vattenfall. Inte dåligt med tanke på vandringens längd!


Vandring

Var: Mellan Hjällbo och Kortedala i nordöstra Göteborg.

Längd: 4 kilometer

Om leden: Omarkerad led som mestadels är lättgången, i alla fall sett till underlaget. Merparten av rundslingan följer grusstigar, förutom sista delen ner mot Lärjedalen. Rundslingan kan delas i i två delar, dels den i Lärjedalen och dels den i skogarna runt Kortedala. Det är två helt olika vegetationstyper, det är som att vandra mellan två världar. Riktigt häftigt! Längs med vandringen finns även en myr och ett vattenfall. Här kan man läsa om en annan fin vandring som följer en större del av Lärjeån.

För vem: Merparten av rundslingan följer en bred grusväg. Men! Det är ganska så brant upp från Lärjedalen. Den delen börjar med trappor för att sedan fortsätta på en grusstig. Däremot, ner från skogarna i Kortedala är det ganska så brant där man följer en stig. Vid blött väder är det halt här.

Hitta hit:

Med bil: Klicka på P-symbolen på kartan och ”ta emot vägbeskrivningar”. Stor parkeringsplats vid skolan. Kan vara begränsade möjligheter att parkering mellan 7-17 på vardagar, prova i så fall parkering 2.

Närmsta hållplats: Hjällbo, Göteborg

Hitta från parkeringen: Följ kartan för att hitta vägen.

Tillbaka till Vandra Tillbaka till Äventyrsguiden

Lämna ett svar