Bad, kossor och paraboler i Svängehallar

Dela sida till en vän

Bada bland kossor och vada till en ö. Det är svängigt värre i naturreservatet Svängehallar-Fjärehals.

På västra sidan av Onsalahalvön, cirka 30 minuter söder om Göteborg, ligger Rörviks camping. Hit, men inte längre kommer man med sin bil. Tur är väl det att det finns en stor parkering här 🙂 Buss funkar också, då går man av vid hållplats Hagen, vilket är ett par hundra meter från campingen.

Parabolpromenad från parkeringen till badplatsen.

Cirka 1 kilometer från parkeringen ligger badplatsen. Och det är just avståndet som gör det så bra. Platsen ligger lagom långt bort för att inte locka till sig allt för mycket människor, men det är samtidigt lagom nära för att orka ta sig dit. Promenaden (som funkar helt ok med barnvagn) till badplatsen är, minst sagt, ovanligt. Längs med stigen passerar man förbi stooooooora parabolantenner, så det känns lite som att man är i rymden!

Badbryggan med fri horisont.
Kossor och bad, det bjuds det på en hel del 🙂

Men badplatsen är inte för alla. I alla fall inte sandstranden. Den delar man ibland med kossorna. Så det gäller att inte vara rädd för dessa djur. Det är heller inte bra att tycka komockor är äckliga, för de ligger lite över allt. Men vet man med sig att just nämnda saker inte är några problem, ja, då har man ett härligt badställe att åka till!

Onsala Sandö, vadningen sker längst till höger i bild.
Såhär ser det ut under fötterna vid vadningen.

Här finns alltså både stränder och klippor att bada från. Från klipporna finns även en kort brygga med stege. Är man sugen att ta en paus från badet så är krabbfisket riktigt bra från klipporna. Vill man röra på sig så är det är roligt äventyr att ta sig ut till Onsala Sandö, en ö i närheten av badplatsen. Hit måste man vada över ett sund, och det är ju det som gör det hela så kul!

Den stora fördelen med denna badplats är bristen på människor! Och att det sen finns kossor, stora parabolantenner och en ö att vada till – ja, det gör det hela ännu bättre och äventyrligare.

Här finns karta och mer information om badplatsen

Här finns karta och mer information om vandringen till Onsala Sandö


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar