Bland utsikter och snäckskal i Sillvik

Dela sida till en vän

Gå på snäckskal från istiden och fika med en spektakulär utsikt. Det är Sillvik i ett snäckskal.

Sillvik är ett naturreservat som ligger norr om Tumlehed på västra delen av Hisingen. Hit tar det knappt 45 minuter med buss från Centralen. Från hållplatsen Hornkamsgatan (där det även finns parkeringar för den som kör bil) är det lite mer än en kilometer med vandring upp till Sillviks naturreservat.

Längs stigen ligger det många snäckskal.

Efter en fin promenad längs en bred grusväg genom vacker skog kommer du upp till Sillviks skaljordbank. Så fort du sätter fötterna på skaljordbanken kommer du slås av hur mjuk och skön marken är. Men det är inte bara känslan i fötterna som är härlig, linjerna och formerna på landskapet är även de mjuka. Jorden är otroligt kalkrik vilket ger upphov till en artrik flora med bland annat orkidéer.

Från utsiktsplatsen är havet när inpå.

Från naturreservatet går en stig (stig och stig, man går mestadels på klippor) upp till fikabordet vid utsiktsplatsen. Här är det enkelt att njuta av panoramautsikten över hav, skog och delar av Göteborg.

Stolpar med rep är till hjälp både upp och ner från utsiktsplatsen.
En bro hjälper besökare över en liten bäck.

Det här är en enkel vandring som är barnvagnsvänligt, i alla fall till skaljordbanken. Vidare upp till utsiktsplatsen (cirka 80 meter) blir det dock svårare i brantare terräng och klippigt underlag. Ett tips är att kombinera äventyret med ett bad på den charmiga lilla stranden i Sanden.

I Äventyrsguiden finns karta, beskrivning och bilder till denna vandring.

Lämna ett svar