Bokskogarnas tid är här!

Dela sida till en vän
Bokskog på våren är något alldeles speciellt. Denna bild är tagen 12 maj 2021 nära Delsjömotet (Lackarebäck).

När bokskogarna slår ut är det nästan de vackraste platser man kan hitta. Ta dig ut, slå dig ner i lövsalen och bara njut. Här kommer fem tips på vackra bokskogar:

  1. Bokskogen vid Äskhult är fullständigt otrolig. Stor och maffig. Ett grundtips för att hitta bokskogar är att ju längre söderut, desto större och mäktigare blir dem. Denna ligger i norra Halland.
  2. Vid Lackarebäck finns en mindre bokskog. Här finns det en rinnande bäck, bänkar och massor med stigar. Bra för barnfamiljen. Centralt, bara en hållplats (Delsjömotet) från Korsvägen, och för många ganska okänt.
  3. En riktig favorit för oss är den stora och vackra bokskogen i Jonsered. Den ligger bekvämt nära pendeltågstationen (Jonsered station) och är en riktigt fin upplevelse.
  4. Vid Lilla Änggården, centralt i Göteborg, finns ännu en mäktig bokskog. Den ligger i södra delen av Änggårdsbergen.
  5. En vacker vandringstur gör du vid Stora Hornsjön i norra Halland. Turen är 4 km lång och går delvis genom en stor bokskog på sluttningen ner mot sjön. Häftiga utsiktsplatser längs vägen och fin liten strand nere vid sjön. Perfekt som helgtur. 

Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


2 svar

  1. Zerif Olsen

    Den fina bokskogen i Delsjön har ni glömt nämna här. Den må inte vara superstor men är jätte vacker ändå.
    Vi tog våra bröllopsbilder där som blev super fina.

Lämna ett svar