Cykla i stadsbruset mitt bland skog och sjö

Dela sida till en vän
Bra viloplats längs slingan runt Norra Långvattnet
Bra viloplats längs slingan runt Norra Långvattnet.

Jag blir lika förvånad varje gång jag upptäcker så fin natur i direkt förbindelse till stan. Och här blir man verkligen påmind av läget. Ögonen ser en avlång sjö, gröna träd och klipphällar. Öronen hör bilarna från både E6:an och väg 40. Det är en förvirrande känsla.

Den cirka 2,5 kilometer långa slingan runt Norra Långvattnet bjuder på spännande cykling. Stigen är kuperad och går över rötter och bergshällar. Det är stor skillnad på stigen längs östra kontra västra sidan om vattnet. Östra delen är en del av Bohusleden vilket gör den mindre snårig, bredare och finare är den västra delen. Som helhet är dock slingan både varierande och utmanande. Det är helt enkelt riktigt rolig terrängcykling.

Stenhäll och cykelskugga
Stenhäll och cykelskugga.
Det finns gott om rötter på slingan
Det finns gott om rötter på slingan.

Slingan längs Norra Långvattnet känns som en perfekt eftermiddagstur innan middagsmaten. Och självklart avslutas cyklingen med ett dopp i vattnet! //Fredrik

Ett svalkande bad efter cyklingen sitter fint
Ett svalkande bad efter cyklingen sitter fint.

Vad:
Terrängcykling

Tid:
En tur runt sjön tar cirka 15 minuter

Var:
Mellan Delsjömotet och Stensjön

Restid dit:
Cirka 15 minuter cykling från Brunnsparken

Hitta hit:
Från Burger King-sidan av Delsjömotet åker du under väg 40-tunneln. Fortsätt rakt fram förbi parkeringen och sväng vänster precis innan fotbollsplanen upp på Korndalsvägen. Efter 50 meter kommer du till en bom, fortsätt rakt fram. Efter 400 meter ser du grinden till Mölndals Vattenverk. 20 meter innan denna grind finns det på vänster sida två stigar som går in i skogen. Välj en av dom, den högra tar dig motsols runt Norra Långvattnet och den vänstra tar dig runt medsols.

Plus:
Nära stan
Väldigt svårt att cykla fel
Liten sjö ger fort varmt vatten

Minus:
Bruset av bilar
För kort slinga

Lämna ett svar