De häftiga Töllsjögrottorna

Dela sida till en vän

Under den mäktiga Töllsjöklippan ligger stora och små block som bildar långa och spännande grottor. Se till att ta med oömma kläder och gör dig redo för äventyr.

Ganska så mitt emellan Alingsås och Bollebygd ligger byn Töllsjö inbäddad i kuperad och vacker natur. Två kilometer åt sydväst ligger Töllsjön där Sjögaredsbergen ståtligt reser sig längs sjöns västra sida. Här finns Töllsjöklippan och dess rasbrant som bildar många och långa grottsystem.

Mini-äventyrarna vid ingången till den långa grottan.

Snett uppåt höger, cirka 50 meter från parkeringen, ligger den långa grottan. Vid ingången finns det ett blått rep. Följ det in i grottan för att inte gå fel. Det är långt, ibland trångt och alltid spännande 🙂

Följ det blåa repet…

Vid parkeringen finns det ett bord med bänkar. Än mysigare är det på andra sidan vägen vid vattnet. Där finns det ytterligare ett bord med bänkar, plus en sjö och en brygga. Perfekt för fika!

Sjön erbjuder både fika- och lekmöjligheter 🙂

Mitt emot bryggan, på klipp- och grottsidan, finns det en ingång till en kortare och ”snällare” grotta än den långa. Det är en bra grotta att prova sina grottfärdigheter. Genom att vandra runt lite i området kommer man garanterat att hitta fler grottor. Det är ett riktigt spännande område, där man faktiskt bör ha bra koll på sina fötter då miljön består till största del av stora block.

Utgången på grottan mitt emot bryggan.

Till Äventyrsguiden och Töllsjögrottan


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar