Det coolaste äventyret – hittills

Dela sida till en vän

Ja, så sade Fredrik när vi gled fram med kanoten mellan de smala klippväggarna i Vättlefjälls sjölandskap. För det ser faktiskt ut som om man är i Norrland på vildmarksäventyr. Fast i Angered då.

Bla bla Bla bla
På vissa ställen är det så smalt att man knappt kan paddla, istället får man putta sig fram mellan bergväggarna.

Vättlefjäll är ett väldigt vackert naturområde som ligger precis vid Angered. Rätt otippat att man så nära stan kan hamna i ett landskap fullt av sjöar, skogiga små öar och trånga kanaler med träd som hänger över vattnet. Man kan hitta sin egen lilla vik, stanna och bada, eller göra upp eld vid något av alla vindskydd. Det är nästan helt tyst här uppe, och man märker inte av trafiken eller stan. Häftigast är det att paddla genom de trånga passagerna som går mellan sjöarna. Då känns det som om man verkligen är på äventyr. Förutom det tänker vi inte tipsa om någon speciell rutt, det är bara att sätta sig i kanoten och paddla i den riktning man känner för.

Bla bla Bla bla
40 minuter från Brunnsparken ligger Norrland…

Något som är skitbra är också att vem som helst faktiskt kan klara av det här. Man kan paddla långsamt och bara en stund och ändå uppleva naturen. Eller så kan man sitta i samma kanot som någon som är jäkligt stark, och slippa paddla överhuvudtaget… Dessutom är det skamligt billigt, en barnfamilj får plats i en enda kanot, och att hyra den en heldag kostar inte mer än 170 kronor, och då ingår flytvästar och allt annat du behöver.
Äh, du hör ju, det låter som en reklamtext för Vättlefjäll, men vi är faktiskt helt sålda!

Bla bla Bla bla
Vilma och Viggo tar ett dopp efter att paddlingen.
Bla bla Bla bla
Näckrosor, fåglar, ödlor, fiskar… det finns mycket att titta på i Vättlefjäll.
Bla bla Bla bla
På tre ställen måste man lyfta kanoten för att komma till nästa sjö. Med de specialbyggda bryggorna är det varken svårt eller tungt. Här gör sig Maria,  Viggo och Vilma redo.
Bla bla Bla bla
I de trånga passagerna mellan sjöarna kan man sluta paddla och bara glida fram under trädkronorna.
Äventyrsguiden - läs mer om denna paddling

Lämna ett svar