”Det här är ju totalt jävla livsfarligt”

Dela sida till en vän
_1040297
Livsfarligt men så skoj! När det blev för brant, ja, då bar jag cykeln.

Ja, så kändes det ibland. Jag har aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, cyklat på en mountainbike. Jag är enbart van vid treväxlade stadscyklar. Men idag var det dags att testa!

Vi drog ut i skogarna kring Delsjön och cyklade på småstigar och grusvägar. (Fast innan vi ens kom så långt lyckades jag vurpa redan vid Korsvägen. Bromsarna tog så mycket bättre än på min cykel från 80-talet.)
För den som aldrig provat tidigare känns grusvägarna rätt trygga. Runt Delsjön går en lång slinga, som är perfekt för en nybörjare. Kurviga grusvägar, mycket uppför och nerför och fin skog. Men vill du utmana dig är det klart att du ska ge dig in på stigarna. Det är bara att ta en avstickare från grusvägarna.

Fina utsikter från den breda cykelvägen runt Delsjön.
Fina utsikter från den enkla slingan runt Delsjön.
Delsjöområdet bjuder på varierande cykling.
Delsjöområdet bjuder på varierande cykling.

Visste du att Göteborg är ett av de absolut bästa områdena för mountainbikecykling i hela Sverige? Just för att det är så varierat. Det är skogsstigar blandat med berghällar och väldigt kuperat. På vår fyratimmarstur fick vi ihop runt 770 fallhöjdsmeter, helt otroligt egentligen.
Med på turen hade jag och Fredrik en guide, Fredrik Haga. Han har cyklat mountainbike i tio år och känner till Delsjön utan och innan. Du kommer få höra mer om honom snart igen.

Fredrik Haga på skogsstigen ut till Näsan, en halvö i Delsjön.

Är du sugen på att testa själv? Kom igen nu, jag är ett levande bevis på att alla kan lära sig. Och fram för allt, att alla kan ha kul! Man går bara av cykeln i de backar man inte klarar.

Kika på fliken Hyra/Kurser högst upp om du är nyfiken på att gå en kurs eller hyra cykel om du saknar. Jag tycker du ska prova!
//Karin

Vad:
Terrängcykling

Tid:
4 timmar

Var:
Runt Delsjön

Hitta hit:
Från centrum cyklar du till Korsvägen, sedan förbi Liseberg på Örgrytevägen, som sedan blir till Delsjövägen. Därifrån tar du höger in på Storatorpsvägen och cyklar uppför den ända tills du kommer till Delsjöns badplats. Därifrån tar du höger eller vänster på slingan runt Stora Delsjön.

PLUS:

  • Enkelt för nybörjare
  • Kuperat
  • Varierat

MINUS:

  • Kuperat = många tunga uppförsbackar
  • Mycket folk på grusvägarna. På stigarna är du däremot ensam.

Lämna ett svar