En klimatsmart vandring genom magiska Svartedalen

Dela sida till en vän

Att vandra genom Svartedalen är fullkomligt magiskt. Men det är lite klurigt med transporten dit och hem, framför allt om vandringen går från A till B. I veckan gjorde vi en guidad vandring tillsammans med Västkuststiftelsen och transporten löste vi genom att ta den tidiga bussen till Hållplats Anvik (framme 1329 på vardagar, det går inga bussar på helger).

Skogarna i Svartedalen lyser av grönt och ser mjuka ut som kuddar.

Målet för dagen vara att vandra Bohusledens etapp 8 från Bottenstugan till Grandalen och sedan vidare via Vattenfallet vid Vallerån i Lysegårdens naturreservat till Diseröd centrum.

Tidigt på vandringen kommer man till en fin utsiktsplats. Vi träffade en tysk som tagit ledigt en månad för att vandra hela Bohusleden.

Etapp 8 summer Svartedalen bra. Det är kuperat, vackra stigar, trolska skogar, sjöar och några vindskydd. Avståndet för denna etapp är 7,5 kilometer och man kommer fram i vid etappbrytningen i Grandalen.

Ett nöjd gäng som precis avslutat etapp 8 på Bohusleden.
[wpgmza id=”196″]

En av höjdpunkterna på vägen från etapp 8 till Diseröd är Vattenfallet. Det är nästan 40 meter högt och ligger vackert inbäddat i grönska. Om man hade fått bygga om naturen så hade jag gärna tagit bort golfbanan i närheten, men det är verkligen inte något man tänker på eller ser vid vattenfallet.

Vattenfallet vid Vallerån i Lysegårdens naturreservat.

När vi till slut kom fram till Diseröd centrum hade vi gått cirka 17 kilometer totalt och det tog oss ganska exakt 5 timmar. Bussen avgår vid 1940 och en kvart senare glider man in vid Kungälv resecentrum för vidare transport. En mäktig vandring på ett klimatsmart sätt – hur bra är inte det?

  1. […] 6. En klimatsmart vandring genom magiska Svartedalen – – Det … […]

Lämna ett svar