Ett tält och en egen vik på Björkö

Dela sida till en vän

Norra delen av Björkö bjuder på underbar natur och massor med vandringsleder. Vi slog upp tältet vid en vik och var alldeles ensamma ett helt dygn.

Björkö ligger i norra skärgården och hit kommer man genom en kort färjetur från fastlandets Lilla Varholmen. Vi tog bilen dit, men det gå lika bra transportera sig med bussen.

Färjan över till Björkö går som minst en gång i halvtimmen.

Från parkeringen gick vi cirka 1,5 kilometer, förbi en gammal skjutvall, innan vi kom fram till en härlig vik. Här fanns det picknick-bord och en mindre strand. Dock var det en del folk här så vi letade vidare och gick via klipporna till grannviken. Där var vi helt ensamma, vilket gjorde beslutet enkelt. Detta skulle bli den perfekt tältplatsen.

En helt egen vik – inte helt fel!
Krabbor fanns det gott om 🙂
Visst var det lite tång i viken, men inget som störde direkt.

Mitt emot viken låg ön Knippla. Det var en go känsla att se husen, livet och båtarna men samtidigt vara helt ensamma vid vår egna lilla vik.

En kort promenad från viken fanns en utsiktsplats. Dit blev det en kvällstur innan middagen, följt av ett kvällsdopp för att sedan sussa för natten.

Hopp och lek vid utsiktsplatsen.
Italiensk middag!
God natt.

Här finns mer information med bland annat karta till detta äventyr!


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar