Fantastiska Fluxfallet – 40 meter högt

Dela sida till en vän

Fluxfallet är något alldeles speciellt. Njut av utsikten fån toppen och hänförs av vattenfallet från botten. Upplevelserna är många och stora vid Fluxfallet.

Redan vid parkeringsplatsen dyker det nästan 40 meter höga Fluxfallet upp då det reser sig över trädtopparna. Hit tog det cirka 1 timme och 20 minuter att köra från centrala Göteborg. Bilen parkerades vid Stensjön i Molla i Herrljunga kommun.

Fluxfallets övre del syns från parkeringen vid Stensjön.

Skyltar visar sedan vägen till Fluxfallet, och det är cirka 1,5 kilometer dit. Vill man inte gå denna sträcka så finns det en parkering mycket närmare fallet. Vi valde parkeringen vid Stensjön för att få en liten promenad innan fallet. Vi gick till en början inte den markerade leden, den går nämligen längs grusvägen. Vi valde att gå i skogen i stället.

Vid sidan av grusvägen finns skyltar som leder en rätt.
Vi valde att gå längs med sjön inne i skogen istället.

Till slut kom vi in på den markerade leden och då passerade vi den andra parkeringsplatsen innan vi kom upp till toppen av fallet. Här fanns det både rastplats och grillplats. Men framför allt en fantastisk utsikt över landskapet!

Utsikten från toppen av Fluxfallet.

Men från toppen är det svårt att få en överblick av Fluxfallet. Genom att gå tillbaka mot parkeringen (den som är närmast Fluxfallet, inte den där vi parkerade) så finns det en stig som leder ner till botten av fallet. Därifrån är vyn helt magiskt över klippan och fallet.

Fluxfallet är både stort och spektakulärt!

Fluxfallet är verkligen något utöver det vanliga och vi rekommenderar starkt ett besök dit 🙂

Här finns karta och mer information om Fluxfallet.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar