Följ med oss och höstvandra!

Är du frisk och sugen på att vandra? I så fall är någon av våra guidade höstvandringar något för dig! Detta är en del av Västkuststiftelsens guidade vandringar i Västra Götaland. Här kan du se vilka vandringar vi erbjuder och när de går av stapeln. Anmälan görs genom att sms:a eller mejla hur många ni kommer vara, vilken vandring samt vilket datum till Fredrik hos Det vilda Göteborg (som även kommer vara vandringsguiden). Sista anmälningsdag är en vecka innan vandringsdatumet. Hoppas vi ses!

info@detvildagoteborg.se

0731 58 61 63

Etapp 9 på Bohusleden

Plats: Svartedalen, Kungälv / Lilla Edet / Stenungsund
Datum: 9 oktober 2020 kl. 12:30 – 17:40 FULLBOKAT

Ta chansen att följa med på en krävande vandring längs Bohusleden genom delar av det stora och vilda naturområdet Svartedalen. Här är bergen stora, utsikterna många och skogarna trolska. Förra året vandrades etapp 8 och detta år är det dags för etapp 9! Vandringen börjar vid Bottenstugan och går sedan 11,5 kilometer norrut till etappmålet i Lysevatten. För att gå denna vandring krävs det att du har möjlighet att gå fyra kilometer i timmen under en längre period, då vandringen måste göras på fyra timmar för att hinna med bussen hem. Samling sker vid busshållplats Stora Höga station klockan 12:30 för vidare gemensam busstransport till hållplats Anvik (koordinater: 58°0’48.9″N 11°58’42.3″E). Vi måste hinna med sista bussen från busshållplats Broan (Ucklum) klockan 17:39. Ta med matsäck, vatten, kängor, överdragskläder, västtrafikkort och pigga ben. Detta är en enormt vacker och häftig vandring, men för att gå den måste du vara komfortabel att kunna hålla ett högt tempo under en längre period. Både vandringen och tempot kommer vara krävande! Eftersom vandringen går från A till B är det transport med buss som gäller, både till starten och från målet.

Samlingsplats: Stora Höga station, läge C (https://goo.gl/maps/Eadh2Th8KRpdCZ6a9).
Föranmälan: Krävs, se kontaktuppgifter ovan.
Svårighetsgrad: Krävande vandring.
Guide: Fredrik Schenholm, Tel. 0731-58 61 63
Tema: Fysiskt krävande

Börja Vandra – spektakulär vandring

Plats: Lackareberget, Göteborg / Mölndal
Datum: 10 oktober 2020 kl. 10:00 – 13:00 FULLBOKAT

Drömmer du om att vandra, men har aldrig riktigt testat? Då är denna centrala men stundtals vilda vandringen för dig! Under den cirka 3,5 kilometer häftiga vandringen längs klipphällarna på det höga Lackareberget och genom storslagna bokskogar kommer du lära dig massor om vandring. Vilken utrustning du måste ha (och vad du inte måste ha), hur du packar din ryggsäck och vad som bör vara i den och massor med tips på vandringar längs Västkusten är några av sakerna som du kommer lära dig mer om. Målet med denna vandring är att du ska få tillräckligt med information och självförtroende så att du kan bege dig ut på egna vandringar. För Västkusten är ett riktigt eldorado när det kommer till vandringar!

Mötesplatsen pendlarparkeringen vid Delsjömotet. Hit går det många bussar och vid ankomst med bil finns många parkeringar. Vandringen går mestadels längs skogsstigar och klipphällar, dock med en och annan brant stigning. Ta med en fika (macka eller liknande) och något att dricka. På fötterna rekommenderas ett par lättare kängor, men springskor går fint. Är det blött i marken så kommer fötterna sannolikt bli blöta med springskor. Men med tanke på den blygsamma längden på vandringen så är det verkligen ingen fara.

Detta är en vandring som ej passar varken barnvagn eller rullstol.

Samlingsplats: Busshållplats Delsjömotet på höger sida om väg 40 i riktning Borås vid Delsjömotets pendlarparkering. (https://goo.gl/maps/sFrbVbxvbBBxRSmG9
Koordinater: 57°40’35.1″N 12°1’32.1″E).
Föranmälan:  Krävs, se kontaktuppgifter ovan.
Svårighetsgrad: Medelsvår vandring
Guide: Fredrik Schenholm, telefon: 0731-58 61 63

Långvandring på Hyssnaleden

Plats: Liagärde, Mark
Datum: 11 oktober 2020 kl. 10:30 – 17:00 FULLBOKAT

Hyssnaleden är en spektakulär och varierad 40 kilometer lång led som går genom det kuperade landskapet kring samhället Hyssna. Här finns vilda skogar och fantastiska utsiktsplatser inbäddat i ett böljande landskap. Hyssnaleden är vildmarkskänsla ena stunden och gammal jordbruksbygd à la Astrid Lindgren den andra. Förra året vandrades den sydvästra delen och detta år är det alltså dags för den aningen vildare och mer spektakulära nordöstra delen! Vi kommer att vandra en rundslinga (start/mål på samma plats) på cirka 25 kilometer och hålla ett tempo något högre än normaltempo, alltså på runt 4 kilometer i timmen. Det är med andra ord en krävande vandring, som varken är rullstols- eller barnvagnsanpassad. Ta med matsäck, vatten, kängor, överdragskläder, snacks och pigga ben. Samlingsplatsen/starten ligger cirka 6 kilometer från närmsta busshållplats som är hållplats Hyssna handel. Bil är med andra ord att föredra.

Samlingsplats: Vid Liagärdes naturreservat (https://goo.gl/maps/cFceyoS52EV4hJAX9, koordinater: 57°34’20.9″N 12°38’3.6″E).
Föranmälan:  Krävs, se kontaktuppgifter ovan.
Svårighetsgrad: Krävande vandring
Guide: Fredrik Schenholm, Tel. 0731-58 61 63
Tema: Fysiskt krävande