Följ med oss och höstvandra!

Dela sida till en vän

Är du frisk och sugen på att vandra? I så fall är någon av våra guidade höstvandringar något för dig! Detta är en del av Västkuststiftelsens guidade vandringar i Västra Götaland. Här kan du se vilka vandringar vi erbjuder och när de går av stapeln. Anmälan görs genom att sms:a eller mejla hur många ni kommer vara, vilken vandring samt vilket datum till Fredrik hos Det vilda Göteborg (som även kommer vara vandringsguiden). Sista anmälningsdag är en vecka innan vandringsdatumet. Hoppas vi ses!

info@detvildagoteborg.se

0731 58 61 63

Börja vandra

Plats: Bråtaskogen / Härryda
Datum: 30 oktober 2022 kl. 10:00-13:00

FULLBOKAD (men tveka inte att mejla oss för komma med på reservlista)

Drömmer du om att vandra, men har aldrig riktigt testat? Då är denna ganska centrala men stundtals vilda vandringen för dig! Under den 2,5 kilometer långa vandringen i Bråtaskogens naturreservat varierar naturen otroligt mycket och det är mycket att upptäcka längs vägen. Längs vandringen kommer du att få lära dig massor om vandring. Vilken utrustning du måste ha (och vad du inte måste ha), hur du packar din ryggsäck och en hel drös med tips på vandringar längs Västkusten är några av sakerna som du kommer få mer kunskap om. Målet med denna vandring är att du ska få tillräckligt med information och självförtroende så att du kan bege dig ut på egna vandringar. För Västkusten är ett riktigt eldorado när det kommer till vandringar!

Mötesplatsen är parkeringsplatsen till Bråtaskogens naturreservat. Buss går till hållplats Solsten i Härryda. Vandringen går mestadels längs skogsstigar med en och annan stigning. Ta med en fika (macka eller liknande) och något att dricka. På fötterna rekommenderas ett par lättare kängor, men springskor går fint. Är det blött i marken så kommer fötterna sannolikt bli blöta med springskor.

Detta är en vandring som ej passar varken barnvagn eller rullstol.

Samlingsplats: Första parkeringen vid Bråtaskogens naturreservat (https://goo.gl/maps/RTJ43xmWGTE2ZQYC7, 57°40’08.3″N 12°06’59.7″E)
Föranmälan: Krävs.
Svårighetsgrad: Medelsvår vandring
Guide: Fredrik Schenholm, telefon: 0731-58 61 63

Det bästa av Risveden

Plats:  Risveden / Ale
Datum: 29 oktober 2022 kl. 09:00 – 16:30

FULLBOKAD (men tveka inte att mejla oss för komma med på reservlista)

Risveden är ett stort och vilt naturområde nordöst om Göteborg. Här finns höga berg och djupa dalar, stora skogar och charmiga sjöar. Vi kommer att vandra en väldigt kuperad rundslinga (start/mål på samma plats) genom ett flertal naturreservat på cirka 18 kilometer och hålla ett tempo något högre än normaltempo, alltså på runt 4 kilometer i timmen. Det är med andra ord en krävande vandring, som varken är rullstols- eller barnvagnsanpassad. Ta med matsäck, vatten, kängor, överdragskläder, snacks och pigga ben. Samlingsplatsen/starten ligger långt från närmsta busshållplats. Bil är med andra ord att föredra.

Samlingsplats: Parkeringen till Kvarnsjöarnas naturreservat (https://goo.gl/maps/P5qvS9nqaYHqT2DC9, 57°58’33.8″N 12°17’47.8″E)
Föranmälan: Krävs.
Svårighetsgrad: Krävande vandring.
Guide: Fredrik Schenholm, Tel. 0731-58 61 63

<strong>Sugen på fler vandringar?</strong>