Följ med oss och vårvandra!

Dela sida till en vän

Är du sugen på att vandra? I så fall kanske vår guidade vandring i Risveden är något för dig! Detta är en del av Västkuststiftelsens guidade vandringar i Västra Götaland. Hoppas vi ses!

Långvandring i vild och vacker miljö

Plats: Risveden / Ale
Datum: 17 maj 2024 kl. 09:15-16:30 (sluttiden kan variera, men siktet är inställt på 16:30).

Denna vandring går genom hela fem naturreservat, där flertalet av dem ligger i det stora och vilda naturområdet Risveden. Här kommer vi uppleva djupa dalgångar, porlande bäckar, höga klippor, charmiga sjöar, några vattenfall och en massa olika skogstyper – för att nämna bara några upplevelser.

Vi kommer att vandra en väldigt kuperad rundslinga (start/mål på samma plats) på cirka 19 kilometer och hålla ett tempo något högre än normaltempo, alltså på runt fyra kilometer i timmen. Det är med andra ord en krävande vandring, som varken är rullstols- eller barnvagnsanpassad.

Ta med matsäck, vatten, kängor, överdragskläder, snacks och pigga ben. Samlingsplatsen/starten ligger långt från närmsta busshållplats. Bil är med andra ord att föredra.

Längd: 19 km
Samlingsplats: Parkering till naturreservatet Slereboåns dalgång (https://maps.app.goo:gl/DEtKh7hpTMFMFRtu5)
Föranmälan: Krävs. Anmälan görs här.
Svårighetsgrad: Krävande vandring.
Guide: Fredrik Schenholm, Tel. 0731-58 61 63


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.