Dela sida till en vän

FREDRIK SCHENHOLM

Geologutbildad äventyrsfotograf. Har sedan 2005 arbetat heltid med äventyrsfotografering från basen i Göteborg. Har fångat bilder på 6 kontinenter, på 7.000 meters höjd och på 120 meters djup i en magmakammare. Har på senare tid insett att äventyr inte behöver innebära resande. Spenderar mycket tid på cykeln, på klätterklippan och i den nyinförskaffade hopfällbara kanoten.

Fredriks beskrivning av äventyr:

”Det måste hända något oväntat, antingen visuellt eller mentalt. Att komma till ett område som överraskar med en fantastisk utsikt, eller att göra något som man inte trodde man klarade av – som att komma upp för en klätterled. Detta är exempel på äventyr för mig”

Fredrik arbetar dagligen med media. Hans bilder ses i dagspress och magasin i mer än 20 länder. Uppdragsgivare är tidningar som Göteborgs Posten, Dagens Nyheter, Utemagasinet, Outside och National Geographics bildbank. Förra året släppte han boken ”Äventyrsfoto – nio steg till bättre bilder”.

 

KARIN FINGAL

Journalist som bor och jobbar i Göteborg, är uppvuxen i skärgården och älskar naturen . Har jobbat med både webbjournalistik, radio, TV och tidning och är sedan 2011 frilans med reportageskrivning som huvudinriktning. Tycker själv att äventyret är bättre ju närmre det är, och byter gärna bort en enda årlig långresa till andra sidan jordklotet, mot att få små upplevelser varje helg.

Karins beskrivning av äventyr:

”Det ska vara något som överraskar en lite, något man inte brukar göra i sin vanliga vardag. Det kan vara att göra upp en egen eld och grilla korv istället för att bara tända en engångsgrill. Eller våga klättra i träd fast man är vuxen, bestiga ett berg man aldrig varit uppe på eller ta cykeln och bara ge sig iväg, vart som helst och utan mål. Att utmana sig helt enkelt, utan att veta precis vad som ska hända”

Karin har jobbat med de största lokala mediehusen i Göteborg, som Sveriges Radio, Göteborgsposten, TV4. Hon arbetar också med nationella tidskrifter och magasin och har erfarenhet av att vara både redaktören som påverkar innehållet, och reportern som utför jobbet.

 

Lämna ett svar