Göteborg – staden med 100% natur runt hörnet

Naturen öster om Göteborg präglas av dalar, höga kullar, skogar och sjöar.

Har du tänkt på hur strategiskt Göteborg ligger för natur och äventyr? Det spelar ingen roll om du är landkrabba eller havsnjutare, gillar skogen eller sandstranden. I närheten av Göteborg finns det nåt för alla. Vi vågar påstå att vi har det bäst i Sverige!

Det finns otroligt många olika naturtyper i närheten av Göteborg. Söderut ligger hav och stränder där badplatsen vid Rörvik bara är en av många badplatser. Eftersom den ligger cirka 1 kilometer från parkeringen är det ingen betydande risk för trängsel. Och det är rent och klart vatten här, så både snorkel och cyklop rekommenderas.

Badstranden i Rörvik, bara en kortis från Göteborg.

Österut och inåt landet finns höga kullar, meandrande åar, stora träskmarker och djupa skogar. Här kan man till exempel njuta av vilda skogar och tysta vandringar där Rammdalen har blivit en favorit för oss. Eller varför inte gå längs Säveån och dess forsande och klara vatten!

I Säveån forsar det klara vattnet under mäktiga träd. Att detta finns i Göteborg e hur coolt som helst!
Vilda, stora och blöta landskap finns bara ett stenkast från centrum.

Norrut präglas mycket av den 900 miljoner år gamla Bohusgraniten. Men man behöver inte åk så långt för att njuta av klippor. En tur till Stora Dyrön bjuder på det mesta. Fantastiska utsikter över hav och öar väntar längs den cirka 5 kilometer långa och kuperade vandringen. Och glöm inte att ta omvägen genom ravinen med 122 trappsteg.

Stora Dyröns högsta punkt ligger nästan 70 meter över havet. Och härifrån är det mäktiga utsikter.

Och varför inte prova vindskydd? Njut av soluppgångar och solnedgångar. I somras hittade vi vad vi tycker är Västkustens coolaste vindskydd. De (ja, det finns två!) ligger placerade högt över Åbyfjorden med en vidunderlig utsikt. Ta med badkläder, rakt nedanför vindskydden ligger en riktigt mysig sandstrand.

Karin tar si gen välförkänt vila och njuter av utsikten vid Västkustens coolaste vindskydd. Här finns skog, fjord och klippor.

Göteborg bjuder på allt. Mjuka sandstränder, branta klippor, höga kullar, slingrande forsar, gröna bokskogar, träsklandskap, stora vildmarker. Listan kan göras lång. Och allt inom en timme från centrum av Göteborg. Häftigt va?!

Lämna ett svar