Hisingens dolda pärla

Dela sida till en vän

Granne med Ramberget men betydligt mindre känt. Massor med stigar och utsiktsplatser. Arödsberget på sydöstra delen av Hisingen är väl värt ett besök.

Arödsberget är varken stort eller känt. Det ligger som en grönbeklädd bergsklump i närheten av Tingstadstunneln, alltså väldigt centralt. Hit går det enkelt att ta sig med lokaltrafik, och från hållplatsen är det inte mer än 300 meter till starten av vandringen.

I början finns orange markeringar.

Vi gjorde vandringen motsols och i början går det fint att följa de orange markeringarna. Dessa upphör vid masten, och efter trappan ner i skogen igen är det enklast att följa kartan i guiden.

Trapporna ner från masten.
Redan efter första stigningen är utsikten storslagen.

Längs rundslingan passeras en härligt grönskande ravin, några branta passager varav ett med rep, ett gäng utsiktsplatser och en bro över en mini-ravin. Vandringen är 4 kilometer lång, men väldigt kuperad. Ta med fika och se till att njuta av alla härliga utsiktsplatser!

Rep finns vid en brant passage.
Det finns gott om grönskande delar längs vandringen.

Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar