Hitta äventyr på påsklovet!

Dela sida till en vän
Grottorna i Utby är ett kul utflyktsmål, nära för alla som bor i östra Göteborg.

Hemma i stan på påsklovet? Då är det här utflykterna något för dig! 16 äventyr för barnfamiljen i alla väderstreck kring Göteborg. Allihop kan nås med kollektivtrafik, eller på cykel.

Nordost:

Grottorna i Utby. Kul och lekfull miljö! Mängder av stora stenblock bildar klättringsvänliga höjder och spännande grottor. Allt i fin ekskog.

Cykla i paradiset. Att paradiset ligger vid Partille kanske inte alla vet? Men jo, så är det. Skogsområdet och villaområdet heter just Paradiset och det är faktiskt ett paradis för mtb-cykling – och för vandring också. Den här klassiska cykelrundan har allt. Mycket uppför, långa spänger, rötter och riktigt sköna stenhällar.

Öster:

Kolla in varggrottan! Till den går en fin tur och det är perfekt fikaläge ovanpå grottan.

Bestig en soptipp 🙂 Brudarebacken är en gammal soptipp – som nu är en hög gräskulle med härlig utsikt.

Sydost:

Upptäck jättegrytor i Mölndal. På berget ovanför Kristinedal ligger ett gäng jättegrytor. Njut av både dem och milsvid utsikt över skog, sjö och bostadsområden.

Riktigt mäktig utsikt – med riktigt branta klippor. Gå upp på Lackareberget så får du se!

Söder:

Cykla söderut… ända till Skåne om du vill…Kattegattleden går från Göteborgs centrum och sedan söderut ända till Helsingborg.

Övernatta eller grilla. Sisjön är ett fint område för naturupplevelser. Bege dig till det här vindskyddet och grilla korv. Eller övernatta!

Sydväst:

Ta en cykeltur till Amundön. Njut av havet, skogar med klätterträd och, om man vill, en vandring.

Bokskogar är mäktiga. Den här ligger väldigt centralt, i Lilla änggården.

Väst:

Vandra vid havet. Lättgången och kort vandring med 360 graders utsikt över kullar och hav i Sillvik.

Läge för solnedgång och grill. Ta en vandringstur nära havet mellan Fiskebäck och Önnered. Den här turen går på grusväg. Testa avstickaren upp till Slottsbergets högsta topp, grilla och kolla solnedgången.

Nordväst:

En lång utmaning. Har du en tonåring hemma? Ta med hen på den utmanande och väldigt vackra Skärgårdsleden i Göteborgs norra skärgård. Ni kommer hinna prata mycket på 23 kilometer…

Vågar du ta årets första dopp? Kanske här, på badplatsen Sanden där det finns både klippor och sandstrand.

Norr:

Vandra i centrala Hisingsparken. Där hittar du den här fina 2-kilometersrundan.

Bestig ett berg! Här hittar du häftig utsikt från Skändlaberget.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar