Högt berg och häftig borg på Hisingen

Dela sida till en vän

Storslagna utsikter, vackra skogar och en slottsruin. Norra delen av Hisingen bjuder på äventyr.

Strax söder om Kungälv och på andra sidan Nordre älv ligger naturreservatet Gödderred-Hakered. Naturreservatet bildades så sent som 2012 och är 135 hektar stort.

Hit är det enkelt att ta sig med både bil och buss. Parkeringen är stor nog för 6-7 bilar och busshållplatsen Backared ligger ett stenkast bort.

Rundslingan är välmarkerad och följer röda markeringar.
Fin och lättgången stig och till och med lite snö 🙂

Första markeringen ligger en liten bit in i skogen direkt efter bilvägsbommen vid parkeringen. Följ sedan röda markeringar hela vägen runt. I stort sett hela rundslingan är välmarkerad!

Naturen är omväxlande längs denna knappt 3 kilometer långa vandring. Höga klippstup, lövskog, rasbranter med enorma stenblock, gamla betesmarker och en och annan kulturlämning. Från toppen av Rannebergen är utsikten storslagen.

Utsikten från Rannebergen.
Slottsruin med anor från 1200-talet. En perfekt lekplats visade det sig!

Om inte vandringen bjuder på nog med upplevelser så kan man fortsätta till Ragnhildsholmen och dess borgruin. Från parkeringen är det cirka 1 kilometer söderut. När vi gjorde detta hade vi med oss två barn (6 och 8 år) och de älskade slottsruinen. Det är ett perfekt ställe att leka på, och även att fika på. Man kan också promenera ner till Nordre älv och leka med vattnet. Med andra ord: Det här är en utflykt som är trevlig för många olika åldrar!

Ta del av karta och parkeringsplats om denna vandring i vår Äventyrsguide.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


  1. […] Vandra vackert i Göddered/Hakered En riktigt fin vandringstur på tre kilometer på norra Hisingen. Här kan man se vitsippor i mängder på våren. […]

Lämna ett svar