Kanot, tält och marshmallows i Strömmarnas naturreservat

Dela sida till en vän

Strömmarnas naturreservat ligger strax nordöst om Munkedal i Bohuslän. Naturreservatet är till stora delar en kanjonliknande dalgång kring Munkedalsälven. Naturen är kuperad och blandar dramatiska klippväggar med härliga skogar.

Ett sätt att ta sig till tältplatsen är genom paddling.

Slutet av Bohusledens etapp 15 går genom naturreservatet. Vid etappbrytningen 15/16 ligger Friluftsfrämjandets Kanotcentral. Kanot är ett sätt att ta sig till den fina tältplatsen, då är det 2 kilometer att paddla. Ett annat sätt är att vandra runt 3 kilometer längs Bohusleden utmed den kuperade, men vackra och vilda, stigen.

I Äventyrsguiden finns detaljerad karta och mer information om tältplatsen i Strömmarnas.

Det är ofta olika föreskrifter för olika naturreservat. Här i Strömmarnas naturreservat är det tillåtet att tälta i max ett dygn på andra platser än i ordningställda campingplatser. För den som inte har tält finns även detta vindskydd.

Precis intill tältplatsen ligger det fina hällar!

Vid tältplatsen är det enkelt att ta upp kanoten och det finns platt mark för 2-3 tält. För den kräsne är vattnet kanske inte så inbjudande då färgen är brun, men för barn var det lek och bus bland näckrosorna. Det finns en riktigt fin grillplats på udden cirka 20 meter från tältet. Perfekt för korv och marshmallows.

Mumsmallows
Bra badställe för barnen precis vid stranden intill tältplatsen.
Med ett fiskekort går det att fånga kvällens mat.

Strömmarnas naturreservat är mäktigt oavsett om man vandrar, bor i vindskytt eller i tält. Men vi rekommenderar att färdas med kanot. Det är en mäktig känsla att glida från längs det stilla vattnet under stora klippväggar!

Lämna ett svar