Kort vandring vid bäckravinen

Dela sida till en vän

Vandringen längs Kåbäcken är bara två kilometer lång. Den går längs bäckravinen och genom mossig granskog. En tur för den som gillar ett häftigt landskap (och det brukar ju barn göra!)

Planen var att göra en vandring runt Kåsjön. Men denna dag blev det mer. I starten av Kåsjö-vandringen fanns nämligen en informationsskylt med karta över Kåsjöns friluftsområde. Jag blev nyfiken på ”Kåbäcken” som syntes där. Och när jag väl kom till bäcken visade det sig vara en jättehäftig plats!

Branta höjdkurvor på båda sidor om Kåbäcken.

Jag gick rundslingan motsols. Först genom en mossig granskog där man hela tiden hörde bruset från Kåbäcken. På väg upp i ravinen gick den omarkerade stigen en bit från bäcken, men det var aldrig särskilt svårt att ta sig ner till den.

Mossig granskog i början av turen.
Kåbäcken forsar ner i ravinen.
När ravinen tar slut, tar ett öppnare landskap vid. Här korsas bäcken och så vänder stigen neråt.

På väg ner i ravinen gick stigen flera gånger riktigt nära Kåbäcken. Och på vissa platser var det faktiskt en ganska brant bergssida mellan stigen och bäcken.


Vandringen är cirka 2 kilometer lång, men det går förmodligen bra att spendera en halv dag här. Framför allt om barn är med på utflykten! De brukar gilla när naturen är spännande och händelserik.

Ta del av karta och parkeringsplats om denna vandring i vår Äventyrsguide.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar