Krabbfiske – 5 riktigt fina platser

Dela sida till en vän
Krabbfiske från bryggan vid Ramsvikslandet.

Barn äääääälskar krabbfiske! Med ett eget fiskespö kan de sitta på klipporna och kolla ner i det klara vattnet medan krabborna rör sig längs botten. Förmodligen blir det napp och med lite tur håller krabborna kvar i betet (musslor, bacon, ja, lite vad som helst funkar) under tiden som man flyttar de till hinken. Sen är det bara ner med betet i vattnet igen!

Krabbor gillar bacon! Stenen har man så att baconet ska sjunka till botten.
Det gäller att ha med en hink där man kan samla krabborna.
Efter en stund är det dags för krabbrejs, hitta då ett lämpligt ställe att hälla ut krabborna så dom kan ta sig ner till havet igen.

Efter en stund är det dags för krabborna att komma tillbaka till havet. Då släpper man försiktigt ut dem på en häll som går ner i vattnet. Då är det krabbrejs, och det är alltid spännande att se vem som kommer först 🙂

Snäcksamling är för barnen som inte vill fiska krabbor. Och snäckor finns det nästan alltid!

Här är 5 riktigt bra krabbställen som vi provat. Vi har alltid fått mycket krabbor och några av ställena ligger nära både parkering och och busshållplats.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar