Lackareberget – med Göteborg under fötterna

Dela sida till en vän
Från högsta punkten på Lackareberget är utsikten maffig.

Lackareberget ligger på vänster sida när man åker längs E6:an från Göteborg till Mölndal. De flesta har sett den, men få har varit där. Klippan reser sig nästan 70 meter från omgivningen och här kan man göra en vandring som följer bergsryggen. Vi tycker det här är en riktigt unik och mäktig stadsnära vandring, framför allt för att den har så fina utsiktsplatser över både Mölndal och Göteborg. Från toppen av Lackareberget är det brant, så se till att hålla koll på fötterna!

Utsikten är rakt västerut, med andra ord perfekt för solnedgångar.

Vandringen går även genom fina skogar och den känns till och från ganska så vild. Det finns flera ställen att parkera bilen på, men när det kommer till busshållplatser så är den bästa utgångspunkten hållplats ”Smörgatan” i Kallebäck.

I skogen är det ibland kuperat.

Den 2 kilometer långa leden är helt omarkerad, men längs ryggen är den enkel att följa. Rundslingan i skogen är ett ihop-pusslande av olika stigar. Det gör att det hela känns ännu vildare 🙂

Maffig stadsutsikt norrut från toppen av Kallebäcksberget. Längs leden finns risk att man stöter på en och annan cyklist.
Utsikten söderut är det inte heller något fel på 🙂

Lämna ett svar