Äventyrliga sommarutflykter

Dela sida till en vän

Dra ut på en äventyrlig utflykt i sommar! Här kommer ett gäng goa tips. 


  1. Mellan höga bergväggar flyter Munkedalsälven fram i Strömmarnas naturreservat (bilden ovan). Vilken häftig natur! Vild och dramatiskt. Här kan du vandra eller hyra kanot och paddla. Vindskydd och fin tältplats finns. Perfekt äventyr för en dag eller helg.
  2. En utflykt som passar barnfamiljen: På Hönö i Göteborgs norra skärgård finns denna drygt 2 kilometer långa vandring genom skogsdungar och förbi badvikar. Du kan lätt gå med barnvagn och det finns flera badplatser och krabbfiskeställen längs vägen. 
  3. Regnar det? Upptäck en grotta – ett garanterat spännande äventyr som barn brukar klara bättre än vuxna… Under Töllsjöklippan utanför Alingsås ligger ett grottsystem av flera långa och spännande grottor. Ta med oömma kläder och gör dig redo för äventyr. 
  4. Åbyfjorden är mäktig. Vandra från Nordens ark – bevarandepark för utrotningshotade djur (bara det är en uflykt!) för att komma till den här maffiga utsikten där det ligger två vindskydd högt över havet. Njut av kvällssol och tänd grillen. Sov under stjärnorna.  
  5. Fjärås bräcka reser sig som en hög vall i landskapet och dämmer upp den stora sjön Lygnern. Här finns flera vandringar, badstrand och fantastisk utsikt. 

Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar