Med tält i Hummerviken

Dela sida till en vän

Bad, tält och solnedgång. Hummerviken bjuder på naturupplevelser utöver det vanliga.

Hummerviken ligger så långt västerut man kan komma på Öckerö. Till Öckerö går det lika bra att ta bil som buss. Från fastlandet går det en gratisfärja och från färjelägret på Öckerö tar det knappa 10 minuter till parkeringen. Busshållplatsen ligger lite längre bort från Hummerviken än vad parkeringen gör.

Färjan från fastlandet till Öckerö tar runt 10 minuter.

Parkeringen är stor och den ligger nära Hjälviks badplats. På badplatsen är det fullt med folk på sommaren, men en 15 minuters promenad därifrån ligger klipporna vid Hummerviken. Visst är det folk även här, men merparten beger sig hemåt när solen börjar gå ner. Så räkna med att vara i stort sett ensamma med tältet på kvällen, natten och morgonen!

Hummerviken, där tältplatsen ligger ut vid klipporna till vänster i bilden.
Det finns enormt vackra mönster i klipporna vid Hummerviken.

Saken med att tälta på klipporna vid Hummerviken är att det inte finns några mjuka områden att slå upp tältet på. Här krävs det ett självstadgande tält likt ett kupoltält. Långt ut på klipptarmen finns det ett gäng platta partier där det går att ligga bekvämt.

Långt ut på klipporna finns det ett gäng platta partier att slå upp tältet på.
Här går det att njuta av solnedgången.
Det finns gott om plats och ställen att fiska krabbor på!

För den som vill bada i Hummerviken gäller det att inte vara rädd för tång. Det är svårt att gå i vattnet utan att komma i kontakt med tång. För den som ändå vill bada ligger Hjälviks badplats bredvid parkeringen. Det är en bra badplats med mycket plats, bryggor och klart vatten.

Inte illa under ytan vid Hjälviks badplats 🙂

Öckerö och Hummerviken bjuder verkligen på naturupplevelser i kubik, både över ytan och under!

För mer information och detaljerad karta med tältplatsen och parkeringsplatsen, kolla in Äventyrsguiden här.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar