Regntrött? Paddla dig blöt istället – och se ruin på vägen

Dela sida till en vän
På väg längs Nordre älv.
På väg längs Nordre älv.

Nordre älv är det inte så många som paddlar kanot på. Just därför har vi testat. Här finns inte lika många båtar att ta hänsyn till som på Göta älv, och du kan besöka en spännande slottsruin på vägen. Bra va?

Paddlingen startar vid Kungälv och går åt sydväst, längs älven ut mot havet. Älven är bred, lugn och vacker och utefter kanterna ligger fält, ängar och gårdar. Efter ungefär 40 minuter kommer man till Ragnhildsholmen, som en gång var en ö, men numera nästan är hopvuxen med land. Här ligger ruinerna efter en borg som var mycket mäktig för ungefär 800 år sedan. Kliv i land och ta en fika och läs på skyltarna så får du lite historiekoll och fin utsikt i ett!

En paus vid Ragnhildsborg. Fin utsikt över Nordre älv och en intressant plats med mycket historia.
En paus vid Ragnhildsborg.

Visst låter det som en härlig utflykt? Enda kruxet är att du inte kan hyra kanot på plats, i alla fall inte vad vi vet. På den här resan hade vi den hopfällbara kanoten med oss, den kan du läsa om här. Men har du ingen sådan kan du hyra kanot i Göteborg (kika på Hyra/Kurser ovan så hittar du förslag) och transportera på eget sätt.

Tips: Ragnhildsholmen är ett fint utflyktsmål, och du kan komma dit utan kanot också. Ta bussen till hållplats Ragnhildsholmen och följ skyltarna. Det tar cirka 40 minuter från Brunnsparken.

Med på resan tog vi Adrian Nordenborg, en härlig paddlare som ni får höra mer om längre fram.
Denna gång var även Adrian Nordenborg med, en härlig paddlare som ni får höra mer om längre fram.
Men det tog inte lång tid innan ovädersmolnen tornade upp sig i horisonten. Blixtar slog ner runt om oss, men trots det fick vi bara lite regnstänk på oss.
Dagen började bra, men det tog inte lång tid innan ovädersmolnen tornade upp sig. Klassiskt.
Framme vid Nolsvik kile med hela Nordre älv avklarad.
Framme vid Nolviks kile med hela Nordre älv avklarad.

Äventyrsguiden - Läs mer om denna paddling

Lämna ett svar