Pannlampan gör mörkret roligt

Dela sida till en vän

Utetimmarna är betydligt förre under denna delen av året. Det är kallare, mörkare och blötare vilket helt enkelt gör det svårare att bege sig ut. Men en lösning till mer tid i naturen just nu är pannlampan.

Mörkret är förmodligen det element som gör att många hellre stannar inne än beger sig ut under senhösten och vintern. Men med pannlampa blir det riktigt skoj att vara ute.

Allt kommer i nytt ljus under mörkrets timmar. Även en simpel björkträdstam.

Vi brukar leka kurragömma och enligt vår erfarenhet gillar både vuxna och barn det. Alla samlas på en plats i skogen. Den som ska leta blundar medan alla andra sätter på sina pannlampor och hittar en plats att gömma sig på. När platserna är hittade stänger de av sina pannlampor och letandet börjar. Då får den som letar sätta på sin pannlampa! Tips – det är viktigt för de som gömmer sig att ha koll på klädernas reflexer 🙂

Pa jakt efter gömmorna.
Pannlampan är även bra vid grillkvällen.

Nå, vilken pannlampa ska man köpa? Vi använder mestadels pannlampan Black Diamond Cosmo 300. Den har tre lägen. Två olika styrkor med vitt ljus samt ett rött ljus samt vattentät enligt IPX8-standard. Med sina 300 lumen i ljusstyrka kommer man riktigt långt. Men det finns ju en uppsjö med pannlampor, så det är bara att välja och vraka!


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar