Sagolika bokskogar i Bokedalen

Dela sida till en vän

Sagolika bokskogar med höga, mäktiga träd. Och så ett gäng fikabänkar och väldans långa spångar som går genom skogen. Naturstigen i Jonsered är en trevlig vandring i mycket vacker natur. Dessutom oslagbart enkel att nå via pendeltåget.

Knappt 15 kilometer från Göteborg city ligger Jonsered. Hit är det absolut enklast att ta tåget eftersom Jonsered station ligger mitt i naturen och alldeles intill Bokedalens bokskogar. För den som ändå vill ta bilen finns det många parkeringsplatser.

Jonsered station med Bokedalens mäktiga träd till höger om spåret. Till vänster ligger Säveån.

Naturstigen är en alldeles underbar rundslinga på drygt 4 kilometer. Den är relativt välmarkerad och bjuder på fina naturupplevelser. Den kanske mäktigaste är just bokskogen med sina höga träd och klippor. Genom skogen går många och långa spångar.

En lång spång.
Följ dessa markeringar så kommer du rätt.

Men det är inte bara bokskogarna som imponerar. Det kommer även en häftig tallskog, en utsiktsplats (men i ärlighetens namn så är den inte så imponerande, utsikten är delvis skymd av träd) och för den som vill ta en liten omväg finns möjligheten att besöka Jonsereds Trädgårdar.

Ta en liten omväg och besök Jonsereds Trädgårdar.

Som helhet är det en alldeles underbar vandring. Längs med vägen finns även ett gäng fikabord, så se till att packa ryggsäcken full med mat. Det är ju synd att komma hem från en vandring hungrig 🙂

Ta del av karta och parkeringsplats om denna vandring i vår Äventyrsguide.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar