Särö runt – klippor och havsutsikt… och pampiga hus

Dela sida till en vän

Det stora havet breder ut sig åt väster. Vandringen runt Särö är något alldeles speciellt.

Särö är en halvö som ligger mellan Göteborg och Kungsbacka. Det tar cirka 25 minuter att köra bil från Göteborg, men det går lika enkelt att ta bussen hit. Hållplatsen finns i närheten av vandringen.

Vi startade vid parkeringen till golfklubben. Här såg vi lite av havet, men mest kändes det som vilken parkeringsplats som helst. Men efter 15 minuters gång började jag förstå vilken speciell vandring jag hade framför mig.

Under januari är båtplatserna nästan helt tomma.
Gångväg innan leden gick vidare på klipporna.

Då började nämligen vandringen på klipporna och det gick upp och ner (men inte alls jobbigt-kuperat). Samtidigt som havet bredde ut sig framför oss var det svårt att slita ögonen från alla stora, vackra och häftiga hus.

Kombinationen av en vacker vandringsled, havet och häftiga hus var en fin upplevelse.
Snygg brygga, minst sagt.

Leden fortsätter att slingra sig fram längs klipporna. Mellan havet och husen. Det blir verkligen aldrig tråkigt och oron för att det skulle kännas som en ”urban” var obefogad.

Vandringen går vid staketet på andra sidan viken.
Staketet är väl placerat för här var det ett stup rakt ner i havet.

Slingan är omarkerad från parkeringen till denna badplats, sedan följer leden runda blå/vita markeringar runt naturreservatet. Härifrån blir känslan mer vild och stigen mer ojämn. Väl tillbaka vid asfalten igen fortsätter denna slinga längs bilvägen och sedan via en gångväg tillbaka till bilen.

I bakgrunden syns lite av badplatsen.
Vandringen runt naturreservatet bjuder på fin skog.
Snacka om service 🙂

Det här klassar jag som ”en-måste-gå-led”. Den var så oväntat häftig, fin och imponerande. Kanske är den som allra bäst just nu, under vinterhalvåret, då färre människor är ute och går?

Ta del av karta och parkeringsplats om denna vandring i vår Äventyrsguide.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar