Skärsjön – fjällsjön utanför Kungsbacka

Dela sida till en vän

Lite mer än en halvtimme söder om Göteborg city, och knappa 15 minuter från Kungsbacka, ligger Skärsjön. På nästan 100 meter höjd ligger sjön inbäddad i det kuperade landskapet.

Det är cirka en kilometer från parkeringen ner till området där man både kan tälta och bada. Första delen går man längs en grusväg, den andra delen längs en skogsväg.

Skogsstigen ner mot Skärsjön.

Det som är så speciellt med Skärsjön är sikten under ytan. Tankarna tar en snarare till en bergssjö i fjällen än en skogssjö nära Göteborg. Botten är även fylld med både stora och små stenbumlingar, även det inte helt olikt en bergssjö.

Bra sikt och stenbumlingar, Skärsjön är unik.

Här finns även en en riktigt bra tältplats. Marken är platt och det är nära ner till vattnet. Och det är lite konstigt, för tallskogen övergår till en mini-bokskog just här, alltså där man kan slå upp tältet. Det är ju bara positivt, för det är ju underbart med bokskogar!

Platt och mjuk mark är uuunderbart när man tältar!
Precis nedanför tälten ligger en liten klipphäll som är perfekt att bada från.

I närheten, bara en minut eller två att gå, finns det fler bra badställen. Både med sandstrand, och med fler klipphällar.

En minut från tältet ligger denna fina klipphäll.

Är det något som är negativt med denna plats så är det vindsnurrorna. Mitt emot platsen för tälten tornar sig fyra vindsnurror upp sig mot himlen. De både syns och hörs. Men för vår del så övervinner allt annat och summa summarum blir upplevelsen enormt härlig!

Vindsnurrorna på andra sidan sjön.

För mer information och detaljerad karta med tältplatsen, badstället och parkeringsplatsen – kolla in Äventyrsguiden här.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar