Stadsnära vandring bland sjöar och myrar

Dela sida till en vän
En härlig utsiktsplats längs med leden.

Norra Sandsjöbacka bjuder på härliga naturupplevelser. Följ med på en hemmasnickrad slinga bland sjöar, myrar och skjutfält.

Vandringen utgår från badplatsen vid Sisjön. En senhöstdag som denna var det ganska tomt med folk, men på sommaren kryllar det av badsugna människor här.

Första delen av vandringen går längs Sisjön. Det börjar kuperat med blir snällare efter hand. Ungefär vid vindskyddet går man höger och följer Sandsjöbackaleden söderut. Underlaget är fortfarande en fin och bred grusstig, precis som det varit sedan början. Ganska snart kommer informationsskylten som visar datumen som är aktuella för skjutövningar i området. Dessa datum är det varken lovligt eller önskvärt att beträda marken.

Det är ett militärt övningsområdet längs med leden.
Vandringen börjar längs med Sisjön.
Vindskyddet vid södra delen av Sisjön. Här går det både att sova och grilla.

Strax innan Oxsjön, cirka 3 kilometer in på leden, dyker en underbar utsiktsplats upp. Det är en bra plats för en fika. Alternativt går man några hundra meter till och fikar vid det lilla huset intill Oxsjön. Där finns det även en grillplats.

Ungefär vid Oxsjön tar den stora och fina grusstigen slut och byts mot en smal skogsstig. Naturen är vacker och vild och stigen går bredvid myrar och genom björkskog. Men man går även i det militära övningsområdet. Så se till att ha kollat upp datumen för övningar innan 🙂

Det är inte jättevanligt med björkskog kring Göteborg, men här finns det en!
Ganska så blött, men framför allt halt.

Sista delen av vandringen kombinerar stig med grusväg, innan man kommer tillbaka till slutet av grusvägen som går runt Sisjön. Totalt blir det 7,5 kilometer.

Ta del av karta och mer information av denna vandring här.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar