Svårt att gå? Här är fem roliga äventyr för dig

Dela sida till en vän

Urk. Att bli smått handikappad mitt i sommaren är mördande tråkigt. Men när jag slutade tycka synd om mig själv, släppte kryckorna och började kunna gå och röra mig i alla fall lite grann, upptäckte jag flera saker som jag trots allt kunde göra. Och oavsett om du själv råkat ut för någon skada och haltar runt, eller om du bara har svårt att gå i allmänhet, kan du nog få användning av de här tipsen.

Slackline.
Slackline. Har man väl börjat kan man inte sluta.

Fem tips på saker du kan göra även om du har svårt att gå:

1. Paddla kajak.

Vilken frihetskänsla! Glida fram över vattnet, precis så snabbt som armarna orkar. Kan du bara böja benen tillräckligt mycket för att komma ner i en kajak så är det bara att ta sikte på horisonten! Det är lättast att gå ur och i kajaken på en sandstrand, men sådana brukar gömma sig lite här och var även på de kargaste kobbarna.

2. Bada och snorkla.

I sommar har jag utvecklat en speciell badstil. Jag simmar enbart med armarna och hoppar i vattnet så att jag ska slippa gå i på krångligt vis. Sedan ser jag till att det finns något lätt ställe att gå upp på. I vattnet märks det inte att ena knät är lite paj. Och det är bra rehabiliteringsträning om inte annat… Ta fram snorkeln och cyklopet tycker jag, så blir det ännu roligare.

3. Paddla kanot.

Något som är jobbigt om man har svårt att gå, är att bära packning. Då är kanot perfekt. Man kan lassa i massa packning och bara paddla på. En väldigt fin naturupplevelse får man på köpet.

4. Promenad.

Nej, jag vet, det är väl inte det bästa för de som likt jag blivit smått handikappade. Men kan man bara gå lite är det väldigt härligt att komma ut ur stan. Det är så trist att känna sig låst bara för att man inte kan gå så långt. En jättefin och lättgången promenad är Lärjeån  Många fler tips hittar du i en bra bok som heter Göteborgarnas Promenadguide. Där finns tips på promenader som alltid är graderade efter svårighetsgrad.

5. Slackline.

Så kul – och så svårt! Men bättre träning för skadade finns nog inte. Se till att ha ett jämnt underlag och en kompis bredvid dig, så blir den svintrista rehabiliteringsträningen mycket roligare!

Lämna ett svar