Tält, bad och blåbär vid Lygnern

Dela sida till en vän

I nordöstra delen av Hallands största sjö Lygnern ligger en fin udde och en underbara sandstrand. Vi åkte dit och sov en natt i tält. Det blev en hit!

Det var en häftig upplevelse då vi ankom till parkeringen intill sandstranden i Flohult. Framför oss ligger en sandstrand som tagen ur en film. Och vi är helt själva. Leo och Meja springer ut i vattnet innan vi ropar tillbaka dem till bilen. Först ska vi bära våra väskor till vindskyddet och få i oss lite mat. Sen ska vi bada.

Badstranden i Flohult.
Intill vindskyddet finns en helt ny grillplats. Perfekt att även ställa gasköket på!

Det är en kort och bitvis kuperad vandring på knappt 500 meter till vindskyddet. Vi hade bestämt oss för att sova i tält och hittar snart en plats i närheten. Medan halva familjen sätter upp tältet börjar andra halvan att förbereda maten. Mat smakar som alltid extra gott i naturen och efteråt plockar vi blåbär (finns massor med ris runtom) och njuter av eftermiddagssolen på klipporna 20 meter från tältet.

Från tältet och vindskyddet är det bara 20 meter ner till vattnet.

Klippor för sittande njutning är en vuxengrej. Snart är badkläderna på och barnen springer de 500 metrarna till Sandstranden för kvällsdopp. Och det är väl kanske det absolut bästa sättet att avsluta en dag på!

Lek och hopp.
De sista solstrålarna innan värmen försvinner bakom träden. Under solen ligger udden där vindskyddet och vårt tält står.

Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar