Topp 4: Våra bästa vandringar med barnvagn

Dela sida till en vän

Bara för att du har ett litet barn som måste ligga i vagnen betyder det inte att du måste avstå från äventyr. Vi har gjort många vandringar med barnvagn i Göteborgs natur och hittat några riktiga guldkorn som bjuder på väldigt skiftande natur. Här kommer våra fyra bästa:


1. Lärjeåns dalgång. Wow, säger vi bara, här ser det ut som i en djungel! Finns ett par trappor längs vägen, men det är värt att kånka upp vagnen för dem. En liknande natur finns inte någon annanstans i Göteborg. Vandringen är ungefär 6 km lång. Läs mer här.

_33B2739


2. Vrångö i södra skärgården. En härlig tur som tar dig genom lummiga små skogspartier och ut på kala klippor med havsutsikt. Ön ligger längst söderut i den södra skärgården. Det finns två slingor att gå, den norra är på 5 km och den södra ungefär halva sträckan. Vi rekommenderar den norra! Det här är en tur vi hittills inte bloggat om, men den kommer finnas med i vår bok (som vi skriver på just nu och som kommer ut nästa vår). Det är lätt att hitta hit, ta färjan från Saltholmen, vid färjeläget på Vrångö finns en informationsskylt med karta. Det är smart att fota av den, gå sedan genom det lilla samhället, och följ därefter naturstigen runt öns norra del.  Glöm inte badkläderna!

_33B7074


3. Runt Surtesjön i Vättlefjäll. Här får du uppleva skog, sjöar, bäckar och tystnad. En jättefin led, jämn och fin och lättgången, cirka 7 km lång. Vättlefjäll måste du bara upptäcka om du inte varit här tidigare! Du tar dig hit med bil genom att köra till Kryddnejlikegatans slut, där finns parkering och informationsskylt med karta. Vi tycker att det allra smartaste är att fota av den med mobilen, även om leden är välmärkt med ”surtesjön runt” nästan hela tiden. Du kan också åka kollektivt till Kryddnejlikegatan och sedan gå cirka 10 minuter.

_33B7559


4. Vid Rådasjön och Stensjön kring Gunnebo slott. En härlig vandring på cirka 7 km, som tar dig förbi ängar med kossor, vackra gamla ekar, lummig lövskog och mossig barrskog. Rofyllt, lantligt och vackert, och jättebra bred stig för barnvagn. Dessutom nära stan. Kör Rådavägen och sväng in på John Halls väg, parkera precis efter att du kört över ett litet vattendrag. Följ sedan de grönvita markeringarna runt. Och missa inte Gunnebo slott, där finns djur att kika på och ett härligt café med mat från slottets egna odlingar.

_33B7219

Lämna ett svar