Två tummar upp för Larseredsrundan

Dela sida till en vän

Hisingen bjuder gång på gång på gång på härliga vandringar. Larseredsrundan är inget undantag. Här följer man en 4,5 kilometer lång rundslinga med mycket upplevelser.

Det finns två starter på denna rundslinga. En från väster och en från öster, vi startade vid Säve Djupedalsvägen i väster. Det är långt till närmaste hållplats så vi tog bilen. Det gäller att ha tur, för när vi kom fram insåg vi att det endast fanns två parkeringsplatser. Denna dag var vi först på plats.

Två bilar får plats på parkeringen.

Starten på vandringen blir extra trevlig då det finns en skylt som säger ”Larseredsrundan”. Dels är det en fin skylt, men det visar även var man ska starta. En bra kombination alltså 🙂

Starten är enkel att hitta då man välkomnas av en fin skylt.

Rundslingan är välmarkerad med röd färg. Här har dom tänkt att man kan gå åt båda hållen då det finns färg på båda sidorna av träden. Det är nämligen en relativt ny led som invigdes sommaren 2021.

Röd färg finns på både sten och träd. På bilden syns även stora och fina Kalifältspatskristaller.
Det är en varierad vandring och här passeras en ravinliknande passage.
Spångar tar vandrare över en cirka 80 meter lång myr.
När vi gick var det blött, så höga kängor var att föredra.

Det är en häftig led som aldrig blir långtråkig. Det går upp och ner, man går genom en ravin, klättrar över stenbumlingar, går över spänger, kommer upp till utsiktsplatser, går igenom en bred palett av skogar. Ja, och mycket mer. Det blir som sagt aldrig ens i närheten av långtråkigt!

Ta del av karta och parkeringsplats om denna vandring i vår Äventyrsguide.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar