”Ursmart, billig och lätt” – här är våra fem favoritprylar

posted in: Uncategorized | 0

Fredrik har ungefär 50 gånger fler prylar än Karin. Så är det bara. Men vi sitter båda på en diger samling av smarta och roliga och bra prylar att ha när man är ute och äventyrar. Så vi tänkte få ihop den ultimata listan med våra fem favoriter.

Fredrik 5 prylar övers, och Karins underst.
Fredrik 5 prylar övers, och Karins underst.

Pryltestet startade med att vi tog med oss fem favoritprylar var. Sedan började vi bråka om vilka fem vi tyckte var bäst. Eftersom vi har rätt olika intressen när vi är ute (Karin gillar att äta. Fredrik vill ha mer action.) så var det inte helt enkelt. Men till slut gick det och vi fick fram våra fem gemensamma favoriter:

Vinnarprylarna.
Vinnarprylarna.

Vinnarlistan:

Multitool, för att ”den är häftig, men också smart om man behöver skruva ihop en pjäxa på fjället” säger Fredrik.

Silvertejp för att ”det är kul att laga saker, och med den här kan man laga ett tält, en jacka eller ett sår” säger Fredrik.

Sopptermosen, för att ”det är så gott med varm mat när man är ute, man kan äta direkt ur den och det går fortare än att bre mackor” säger Karin

Sporken var det enda både Fredrik och Karin hade som favoritpryl. ”Ursmart, billig och lätt” säger båda.

Sittunderlägg för att det ”förgyller vilken tur som helst. Lätt att fälla ihop, billigt och man får sitta varmt och skönt” säger Karin

Fredrik om listan: ”Jag är ganska nöjd med detta. Man sitter varmt med rumpan, får varm mat och kan laga allt som går sönder med tejpen.”

Karin om listan: ”Fem jättebra saker verkligen! De gör vilken skogspromenad som helst bättre. Och är väldigt enkla, små och lätta saker att ha med sig.”

Grejerna vi gillar, men som inte fick komma med på fem i topplistan:

Ficklampa: ”Ibland blir det inte som man tänkt sig, det blir sent och mörkt. Då är en ficklampa smart.” säger Fredrik.

Buffen: ”Är det någon gång jag blir kall så är det när det är öppet vid halsen. Jätteskönt att ha buffen då.” säger Fredrik.

Vattentät packpåse: ”Mina kajakturer har revolutionerats sedan jag köpte den här! Inget blir blött i den, och den är hållbar. Så skönt om man är ute i ösregn, att plocka upp torra varma kläder och en torr sovsäck” säger Karin

Karta över Bohusleden: ”Den här har gett mig många vandringar, både dagsturer och övernattningar. För en billig peng får man en massa nya vandringsförslag, nära Göteborg.

Kommentera